Nitro

6 november 2010

Geschiedenis van Nitro

Het merk Nitro is ontstaan in 1990 in Seattle (Washington) toen twee snowboarders besloten om kwaliteit materiaal te gaan maken, omdat ze vonden dat hier gebrek aan was. Snowboarden was hun focus en passie en is dit vandaag de dag nog steeds.

Snowboards

Het doel is altijd geweest om innovaties toe te brengen op de snowboardmarkt. Alle producten beginnen in het designkantoor in Seattle. Het designteam doet al mee sinds dag 1.  Dan komt er Europese techniek en vakmanschap aan te pas. Als het materiaal klaar is wordt het getest door het Nitro-team over de hele wereld.

Nitro geeft je veel opties om uit te kiezen als je op zoek bent naar een board. Zo hebben ze boarden aangepast speciaal voor vrouwen of kinderen en boarden die schade helpen te voorkomen door een extra soepele neus.

Boots en bindingen

De snowboardboots van Nitro zijn licht en makkelijk in gebruik. Ze hebben een  exclusieve TLS vetersluiting, een revolutie in snelle vetersystemen. De boots zijn perfect afgestemd op de bindingen van Nitro, zodat ze samen optimaal presteren.

De bindingen van Nitro bieden support, comfort en flexibiliteit waar je het het meest nodig hebt. Ze zijn volledig instelbaar en gemakkelijk aan te passen. Op alle bindingen zit twee jaar garantie.

Accessoires

Naast snowboardmateriaal, boots en bindingen bied Nitro handschoenen, tassen en kleding voor mannen en vrouwen aan.

Nitro Snowboard Demolition Tour

In verschillende indoorhallen in Nederland en België organiseert Nitro avonden om het nieuwste materiaal uit te testen en de verschillen tussen de diverse boards te voelen. De tour is gratis, baankosten voor eigen rekening.