Hard Boots

22 oktober 2010

Hard boots zijn ontwikkeld om de bewegingen van een snowboarder nauwkeurig op het snowboard over te brengen. Een hard boot ondersteunt de voet, enkel en een deel van kuit. Ze zijn geschikt om bochten met hoge snelheid te maken, daarom worden deze boots vrijwel altijd gebruikt met snelheidswedstrijden zoals alpine en slalom.

Waar zijn hard boots van gemaakt?

Ook de hard boot bestaat uit een binnenschoen en een buitenschoen. De binnenschoen is gevoerd en lijkt veel op die van de soft boot. De buitenschoen daarentegen is gemaakt van harde kunststof en wordt verstevigd door gespen aan de buitenkant. Het voordeel van het harde plastic is de betere controle die de snowboarder over zijn board heeft. Doordat je benen als het ware vastgeklemd zitten, wordt elke beweging meteen vertaald in een reactie door je board. Dit maakt de hard boot geschikt voor gevorderde snowboarders die met hoge snelheid naar beneden gaat.

 

Hoewel de hard boot veel op de skischoen lijkt, zijn ze niet hetzelfde. De zool van een skischoen is langer, waardoor deze, zeker in de grotere maten, niet past in de binding en storend kan zijn bij het boarden.