snowboard boots

30 mei 2011

Er zijn veel verschillende snowboard boots die elk geschikt zijn voor één van de drie verschillende snowboard stijlen. Voordat de soort snowboard schoenen kiest, moet je besloten hebben wat voor soort bindingen je gaat gebruiken.

Boots

  • Soft Boots(freeride/style)
  • hard Boots (Alpine/carving)
  • Step-in Boots (allround)

Softboots/step-in

Soft Boots zijn de meest comfortabele soort boots worden gebruikt in combinatie met Highback Bindingen of Flow-In Bindingen. Soft boots geven je veel bewegingsruimte in bijna elke richting. Daarom zijn soft boots perfect om Trucs mee uit te voeren.

 Hardboots/step-in

Hard Boots zijn ontworpen om de de perfecte bewegingen van de snowboarder nauwkeurig over te brengen op het snowboard. Een hard boot ondersteunt de voet, enkel en het onderste gedeelte van de kuit. Ze zijn dus het beste geschikt om mee te racen en bochten op hoge snelheid te maken. Hard Boots hebben een gevoerde binnenschoen die lijkt op die van soft boots. De buitenschoen is gemaakt van hard plastic en wordt afgesteld met gespen. Het voordeel van hard plastic is dat de snowboarder meer controle heeft over het board, wat vooral in de bochten goed van pas komt.