Ardennen

9 november 2017

Snowboarden in de Ardennen

Wie wil proeven van de wintersport maar opziet tegen de lange autorit richting de Alpenlanden kan het ook gewoon wat dichter bij huis proberen.

Wintersport in België

Bij onze oosterburen hebben ze het Sauerland, in België kunt u terecht in de Ardennen. De bergen in de Belgische Ardennen zijn niet al te hoog. Gemiddeld moet u het doen met toppen tussen de 500 en 800 meter. Tijdens de wintermaanden vormen de besneeuwde hellingen van de Ardennen echter een mooi en gezellig skigebied dat zeer geschikt is voor families en beginnende wintersporters.

Korte Wintersport

Vanuit de meeste plaatsen in Nederland zijn de Ardennen binnen 3 uur te bereiken. Ideaal dus voor een korte wintersport vakantie of een lekker weekend op de lange latten. Hoewel het gebied niet al te sneeuwzeker is, is de kans groot dat u in de maanden januari of februari heerlijk kunt skiën en snowboarden op de besneeuwde hellingen van de Belgische Ardennen. De pistes zijn over het algemeen niet al te moeilijk, maar er zitten wel wat rode en zwarte hellingen bij voor de meer gevorderde wintersporter. Langlaufen is ook zeer populair in de Ardennen.

De Hoge Venen

In het noorden van de Ardennen ligt het gebied de Hoge Venen met bergtoppen tussen de 500 en 600 meter. Dit gebied is met name geschikt voor langlaufers. In het noordoosten van de Belgische Ardennen vinden we de Belgische Eifel. Hier reiken de bergen richting de 700 meter hoogte. In plaatsen als Herzenbosch, Rotheck en het Eifelskizentrum liggen goede langlaufloipes. In Zosterbach kunt u skiën, snowboarden en rodelen. De overige delen van de Belgische Ardennen zijn wat kleiner en vaak alleen geschikt om te langlaufen.

Indoor Ski & Snowboardcentrum

In de Ardennen kunt u nu ook skiën of snowboarden in het midden van zomer! In het Indoor Ski & Snowboardcentrum kunt u op echte sneeuw genieten van een afdaling. Er zijn twee pistes waar men vrij kan skiën en snowboarden. Voor kinderen en volwassenen zijn speciale lesgroepen in het leven geroepen.

Oostkantons

Skiën en snowboarden in de Belgische Ardennen en Eifel is heerlijk actief zijn te midden van prachtige natuur. De Oostkantons / Ostkantone vormen de hoogste delen van België, en liggen rond het hoogste punt van België: Signal de Botrange (+694m). De gastvrije bevolking van de Oostkantons is van origine Duitstalig, maar spreekt ook Frans en vaak Nederlands. De heuvelachtige en bosrijke streek beschikt over meer dan 500 km langlaufloipendie verspreid zijn over 7 gebieden en meer dan 20 skiverhuurstations.

De Hoge Venen, met o.a. de langlaufstations Mont Rigi, Baraque Michel,Centre Nature de Botrange en Signal de Botrange, zijn erg bekend vanwege de unieke natuurpracht. In het weekend is deze streek vaak drukbevolkt en kunnen er kleine wachttijden zijn. Ontspant u zich liefer in alle rust, dan adviseren we u iets verder door te rijden, in de Belgische Eifel, het hogere Ourtal of St. Vith. Hier vind u sympathieke kleine langlaufcentra die u in alle rust kunt ontdekken via mooie loipen en in ontspannen sfeer, zoals Rocherath Eifel Ski Zentrum, Wirtzfeld, Rodt-Tomberg of Losheimergraben Hotel Schröder.