Snowboarden in Canada

30 mei 2011

Wintersport Canada

Het vooroordeel dat snowboarden in Canada duur is, kunnen kan ik enigszins wegnemen. Als we gaan kijken naar een gemiddelde europeesche wintersport, zien we dat een wintersportvakantie naar Canada, incl. vlucht, transfer en accommodatie bijna even duur of goedkoper is. Voor genoemd feit gecombineerd met de meters sneeuw die er vallen is dit het perfecte alternatief voor de drukke skivakantie in Oostenrijk of Frankrijk.

Afstand

Waarom 10 uur in de auto als je na 10 uur vliegen ook in de Rocky Mountains kunt zitten, en dat zeer sneeuwzeker met gastvrije Canadezen en geen rijen voor de lift. Dit zijn maar een paar van de redenen waarom ik denk dat Canada de wintersporthit wordt van 2010.

Populaire gebieden

De belangrijkste wintersportgebieden in Canada zijn onder te verdelen in drie gebieden;

  • Whistler
    Whisler gelegen aan de west-kust van Canada op 1,5 uur rijden van Vancouver. Dit grootste skigebied van Noord-Amerika staat bekend om zijn uitgaansleven, is volledig ski-in / ski-out en is gastheer van de Olympische spelen 2010.
  • Banff / Lake Louise
    Het tweede skigebied van Canada zijn eigenlijk 3 kleinere gebieden gelegen in de Rocky Mountains rond de dorpen Banff en Lake Louise. Deze skigebieden liggen op 2 uur rijden van Calgary en liggen middenin de overweldigende Rocky Mountains. Ze vallen op door de perfecte sneeuwcondities, rust en overweldigende natuur. Alle drie de gebieden, Banff Mount Norquai, Sunshine Village en Lake Louise zijn vanuit de dorpen te bereiken via gratis shuttle busjes en zijn vallen allemaal onder de zelfde ‘tri-area’ skipas.