Baden-Wurttemberg

4 februari 2018

Het gebied

Baden-Württemberg is een van de belangrijkste vakantiegebieden van Duitsland. Baden-Württemberg is een deelstaat van Duitsland. De staat bevat een aantal kastelen zoals je alleen in je dromen en sprookjes zou voorstellen tezamen met haar tuinen bestaat dit gebied uit drie delen; Baden, Württemberg en Hohenzollern. Het grootste gedeelte van Baden-Württemberg wordt bedekt door het Zwarte Woud.

Dit gebied is van alle markten thuis, van ruige feesten, carnaval tot verschillende schitterende parades en fancy gala’s. Feest staat centraal binnen dit gebied en laat wat dat betreft niks te wensen over. Van Maart tot Oktober zijn er verschillende festivals waarbij grote getalen bezoekers naar toe zullen trekken. Vanzelfsprekend zal de maand december volledig gericht zijn op de kerst, of ‘Weinachten’ zoals de Duitsers dit zo mooi noemen. Deze tijd zal onderandere meerder kerstmarkten en kerstconcerten bieden voor jong en oud. Een mooie tijd om je wintersport te houden in dit gebied.

Wintersport

In de wintermaanden is deze deeltstaat populair onder wintersporters die dan bijvoorbeeld een hotel boeken of chalet huren binnen de gezellige en knusse wintersportgebieden die Baden-Württemberg bezit.

Pistes

De pistes verschillen van moeilijkheid, het varieert van een eenvoudige blauwe piste, een middelzware rode piste tot zwart wat een zware piste is. Zwarte afdalingen zijn er bijna niet omdat de bergen dit niet toelaten. De bergen zijn vnl. glooiend en de rode pistes zijn vaak ook voor beginners haalbaar. In de kleinere plaatsen zijn de pistes matig geprepareerd. De pistes voeren meestal door de bossen.

  • Feldberg: in totaal 30km pistes en 14 liften.
  • Münstertal-Wieden: in totaal 25km pistes en 6 liften.
  • Todtnauberg: in totaal 7km pistes en 5 liften.
  • Muggenbrunn: in totaal ca. 6km pistes en 5 liften.
  • Menzenschwand: in totaal 1.5km pistes en 3 liften.
  • Todtmoos: in totaal km pistes en liften.

Skiliften

de liften zijn gem. van 09:00-16:30 uur in gebruik (febr. tot ca. 16:00 uur). Er zijn vnl. korte 2-pers. Sleepliften.

Apres-ski

Het uitgaan binnen Baden is erbarmelijk te noemen. Er zijn een aantal barretjes en restaurants waar de Duite ‘gutbürgerliche’ keuken overmatig aanwezig is. Het is gebruikelijk in dit gebied overal een fooi te geven tussen 5% en 10%. In de wat grotere plaatsen binnen dit gebied zijn ook betere internationale keukens te vinden en wellicht ook meer gezelligheid.

De Apres-ski speelt zich voornamelijk af binnen de konditoreien en wordt vooral bevolkt door de huidige bewoneres van het stadje.