Beieren

4 februari 2018

Beieren als gebied

Het zuidelijke deel van Beieren is erg populair bij wintersporters uit Nederlanders. Daarnaast heeft Duitsland nog meer te bieden zoals de Alpen en grote bossen (Beierse Woud), een zeer prettige grote stad te bieden: München. Door Beieren loopt de Romantische Strasse, een bekende toeristische route, waar je even geweest moet zijn. Noordelijk grenst Beieren aan de deelstaten Sachsen en Thüringen, zuidelijk aan Oostenrijk. Sommige wintersport gebieden geven daarbij overlapping.

Garmisch-Partenkirchen

In het zuiden van Duitsland ligt Beieren, met als bekendste stad München. Als we over wintersport spreken in deze regio, dan zal iedereen dit wellicht koppelen aan Garmisch-Partenkirchen en het Vierschansentornooi. Maar er is meer …

Ski gebieden

Beieren telt in het totaal 33 skigebieden wat een totaal van 1000 kilometer afdalingspistes en 6100 kilometer gespoorde loipen brengt. Vele pistes beschikken over verlichting, zodat er ook ‘s avonds en zelfs ‘s nachts kan geskied worden. En laat de sneeuw het soms afweten, geen probleem. Eens de temperatuur onder nul daalt, zorgen skikanonnen voor een prima sneeuwlaag. Deze Duitse deelstaat heeft twee grote skigebieden: Oberbayern en Ostbayern.

Oost Beieren is minder bekend en ligt in het noordoosten van München of ten oosten van Passau en Regensburg, tegen de Tsjechische grens. Dit skigebied ligt in het Bayerische Wald en kent zijn hoogste toppen aan de grens met Tsjechië. Die toppen reiken ‘slechts’ tot 1453 meter. Het is dan ook een gebied waar de skikanonnen wel eens nodig zijn.

Zugspitze

De sneeuw en wintersportgebieden in het zuiden van Duitsland, in de Beierse alpen zijn het meest sneeuwzeker. De Beierse Alpen zijn de Alpen in het zuiden van Duitsland, aan de zuidgrens van de deelstaat Beieren en worden daarom de Beierse Alpen genoemd. De beroemdste wintersportplaats van de Beierse alpen is Garmisch-Partenkirchen, waar in 1936 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Ook het hoogste punt van Duitsland bevindt zich in de Beierse alpen, namelijk de Zugspitze (2963 m).

Hoher Bogen

Hoher bogen is een heerlijk skigebied met o.a. de langeste verlichte piste van het Beierse Woud, 6 goed geprepareerde pistes, 2 skischolen en een restaurant direct aan de piste. Kortom alles voor een heerlijke wintervakantie.