Nordrhein-Westfalen

9 november 2017

Dorp Winterberg

 

Wintersport in Nordrhein-Westfalen is een speciale plek wanneer je kan genieten van poedersneeuw op de perfecte geprepareerde pistes. In dit deel van Duitsland lijken winters lijken winters langer te duren dan normaal is. Gemiddeld zijn er rondom de 80 dagen per jaar dat er genoeg sneeuw ligt op lekker te snowboarden. In dit gebied zijn er ook een hoop indoor banen, dus wanneer er geen sneeuw is kan er toch genten worden van een beetje sneeuwpret.

De skipassen binnen het gebied Nordrhein-Westfalen, zijn bijna het hele jaar geldig. Wanneer er geen sneeuw ligt kan je altijd oefenen binnen de indoor hallen. Een perfect gebied om het hele jaar door naar toe te gaan.

In het Duitse dorp Winterberg, op slechts 314 km van Utrecht, waan je je in een andere wereld. Er zijn hotels, pensions en een jeugdherberg en je zou zelfs in een bed & breakfast terecht kunnen. De brede pistes rond het dorp zijn goed geprepareerd en onderaan de pistes kun je gratis je auto kwijt. Het dorp is zeer geschikt voor families die een weekendje weg willen.

Gebied & pisten

Het skigebied rond Winterberg is vooral geschikt voor de beginnende skiër. Er zijn natuurlijk ook rode afdalingen, maar niet heel veel en zwarte pistes zijn er nauwelijks. De geoefende skiër zal hier vrij snel zijn uitgekeken. Een aantal verlichte pistes is een paar dagen per week tot laat open. De sneeuwkanonnen zijn hier net als de liften uiterst modern.

Snowboard

Voor snowboarders biedt Winterberg een Funpark. De verscheidenheid aan mogelijkheden maakt Winterberg geschikt voor een breed publiek.

Wandelen

Het glooiende berglandschap rond Winterberg kent meerdere natuurparken. De wandelroutes in de parken zijn goed onderhouden en leiden door het hele gebied.

Voor de kinderen / families

Winterberg is toegankelijk voor de allerkleinsten. Vanaf 36 maanden kunnen ze terecht in een kinderopvang met speciale babypiste en babylift. Ook in de restaurants zijn ze berekend op een jong publiek. Met uitgebreide kindermenu’s worden de jongste gasten hier op hun wenken bediend. Uiteraard zijn er ook voor volwassenen verschillende skischolen en verhuurgelegenheden!

Après-ski

Naast de traditionele après-skihutten op de pistes kun je in Winterberg naar het casino of gewoon lekker het dorp in. De gratis parkeerplaatsen houden het verkeer daar grotendeels weg, wat het gezellige marktplein alleen maar ten goede komt. Ook is er voor de snelheidsduivels een bob- en rodelbaan.