Les Deux Alpes

22 januari 2018

De ligging en het gebied

Het bergdorp Les Deux Alpes is een populair wintersportgebied. Het ligt in het zuid-oosten van Frankrijk en is het hele jaar geopend als ski- en snowboardgebied. Daarnaast zijn er veel sportfaciliteiten (waaronder schaatsen, rodelen, zwemmen en squashen) en uitgaansmogelijkheden.

Het gebied telt 48 liften en bijna 227 kilometers aan pistes. Het is een populair gebied onder de Nederlandse wintersporters. Les Deux Alpes bestaat ongeveer 40 procent rode pistes, 40 procent blauwe pistes en 20 procent zwarte pistes. Iedereen vind er dus pistes naar zijn gading. Het gebied telt 24 cabineliften, 5 stoeltjesliften, 23 sleepliften en 2 babyliften. Daarnaast zijn er veel skischolen met oefenweides.

Wintersport in de zomer

Wat ook bijdraagt aan de populariteit van Lex Deux Alpes is dat er ook in de zomer geskied en gesnowboard kan worden, en wel op de grootste gletsjer van Frankrijk. Deze is te bereiken met behulp van de Jandri Express. Deze gondellift staat op 1650 meter en brengt je naar 3130 meter. Vanaf daar heb je ook toegang tot het bekende gebied van La Grave, wat bekend staat om zijn sensationele off-piste afdalingen die je terugbrengen tot 900 meter. Dit raden we echter wel alleen de ervaren skieër of boarder aan.

Funpark

Op 2600 meter heeft Lex Deux Alpes een funpark waar regelmatig wedstrijden worden georganiseerd. Wanneer de sneeuwcondities op die hoogte niet voldoende is, verhuist het park naar de gletsjer. Dit funpark is tien jaar geleden opgezet en wordt nog elk jaar uitgebreid. Dit maakt Les Deux Alpes een aantrekkelijke bestemming voor freestylers.

Oude centrum

Lex Deux Alpes is een van de oudste skidorpen van Frankrijk en heeft een behouden oud centrum, wat absoluut een bezoekje waard is. Je kunt hier goed winkelen en lekker eten in een van de vele restaurants en naborrelen in een van die gezellige kroegen. De gebouwen zijn allemaal rommelig op elkaar gebouwd, wat een gezellig sfeertje creëert.

Activiteiten

Naast alle skimogelijkheden, biedt Lex Deux Alpes ook:

– 8 kilometer aan wandelpaden

  • georganiseerde fakkeltochten
  • snowscooter verhuur
  • een bioscoop
  • een theather
  • een concertzaal
  • een bibliotheek
  • een volksmuseum

Vervoer naar Lex Deux Alpes

Les Deux Alpes ligt 1058 kilometer van Utrecht. De dichtstbijzijnde luchthaven is Lyon, het dichtstbijzijnde treinstation Grenoble. Er rijden bussen naar dit vliegveld en station. Er rijden ook skibussen van het dorp naar de liften van 8.00 tot 20.00. Deze zijn gratis voor hotelgasten en liftpashouders.