Slovenie een onbekende wintersportbestemming

18 januari 2018

Slovenië: een onbekende wintersportbestemming

Bij een wintersportvakantie denk je al snel aan een bekend sneeuwland als Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk. Maar heb je al eens verder gekeken dan deze traditionele wintersportgebieden? Dan zul je merken dat Europa veel meer voor je in petto heeft dan alleen deze gevestigde namen. Slovenië is daarvan een perfect voorbeeld. Het is een land waar de wintersportgebieden volop in ontwikkeling zijn.

Een uitgebreid, goedkoop wintersportgebied

Slovenië ligt op korte afstand van Oostenrijk en Italië, maar is aanzienlijk goedkoper voor een wintersportvakantie. Ondanks de relatief lage ligging, zijn de weersomstandigheden vaak fantastisch en kun je jezelf er heerlijk uitleven. Daarnaast is het mogelijk om lekker te ontspannen in de vele welness-faciliteiten, zoals de warmwaterbronnen.

Slovenië is zeer variërend in hoogte met als toppunt de piek van de Triglav in de Julische Alpen. 2864 meter hoog om precies te zijn. Je vindt er dertig verschillende snowboard- en skigebieden, waarvan Kranjska Gora, Maribor Pohorje, Kobla, Krvavec,Pokljuka, Logarska dolina, Rogla, Kanin, Cerkno en Vogel het populairst zijn. Omdat de skigebieden relatief dicht bij elkaar liggen, is het ook mogelijk om een skipas te nemen voor alle skigebieden van Slovenië.

Kranjska Gora

Het meest bekende skigebied in Slovenië is Kranjska Gora. Deze streek is met haar hoogste punt van 1295 meter met name geschikt voor beginners. Dit skioord, waar ook jaarlijks de wereldbeker slalom en reuzenslalom voor mannen wordt gehouden, ligt 810 meter boven de zeespiegel.

In wintersportgebieden als Kranjska Gora vind je diverse mogelijkheden om goedkoop de nacht door te brengen. Zo zijn er diverse betaalbare hotels, pensions en hostels Dit in tegenstelling tot de vaak dure verblijven in de gevestigde wintersportlanden. Een vlucht naar Slovenië hoeft ook totaal niet duur te zijn. Via verschillende low-budget maatschappijen vind je talloze goedkope vliegtickets naar Ljubljana, het centrale vliegveld van Slovenië.

Een rijke historie

Uniek aan de Sloveense cultuur zijn de traditionele kleine dorpjes, bomvol rijke historie. De mensen zijn er enorm gastvrij en trakteren je gegarandeerd op een warm welkom. Zo zou je, naast je sportieve activiteiten, ook eens een dagje cultuur kunnen gaan snuiven in een van de Sloveense pittoreske dorpjes.

De wegen in Slovenië zijn buitengewoon goed begaanbaar en alles wordt netjes aangegeven in het Sloveens, Duits en Engels. Het is wel aan te raden om een wegenvignet te kopen (€15,-) voor de Sloveense grens, zodat je de rest van je verblijf gemakkelijk door het hele land kunt reizen.

Ontdek Slovenië

Wil je graag eens op wintersport naar een nieuwe streek? Een gebied waar veel te ontdekken valt, zowel op sportief als cultureel gebied? Heerlijk skiën en snowboarden op fraaie pistes en genieten van de enorme gastvrijheid die zo nadrukkelijk aanwezig is in het gehele land? Dan zou een trip naar Slovenië een absolute aanrader zijn.