Val d’isere

12 februari 2018

Tignes & Val d’Isère

Liften: 3 kabelbanen, 4 gondelliften, 2 skitreinen, 45 stoeltjesliften, 41 sleepliften.
Snowboarden: 2 Snowparks met halfpipe en boardercross en freestylepark
Langlaufen: 40 km loipen
Rodelbaan: 1 km (Val d’Isère)

Val d’Isère

Val d’Isère ligt op 1850 meter hoogte in het hart van skigebied Espace Killy en heeft ongeveer 1750 inwoners. Het is een sfeervol en mondain bergdorp dat uitstekende wintersport- mogelijkheden biedt voor beginners en gevorderden. De ligging van deze wintersportplaats is zonder meer uniek te noemen. Het ligt dan ook in één van de oudste wintersportgebieden van Frankrijk. Na een grondige renovatie in de jaren negentig heeft het grotendeels autovrije centrum zijn historische aanblik weer teruggekregen.

Après-ski

Na afloop van het skiën of snowboarden zijn er volop après-ski mogelijkheden te vinden in het gezellige oude centrum. De gastvrije bars, restaurants, nachtclubs en disco’s kennen in het wintersport- seizoen ruime openingstijden. Door al deze mogelijkheden is Val d’Isère in de loop der jaren dan ook een internationale ontmoetingsplek geworden voor wintersportliefhebbers.

Pistes

Het is naar de volgende lift nooit ver en pistes zijn er in overvloed. Voor de beginner en gevorderde beginner zijn er op de 30 groene en 60 blauwe pistes meer dan voldoende uitdagingen te vinden. Waarbij je er wel rekening mee moet houden dat sommige blauwe pistes wel eens iets lastiger kunnen zijn. De echte uitdagingen zitten voor de gevorderden in de 35 rode en 16 zwarte pistes, waarbij op de flanken van de 3656 meter hoge Grande Motte enkele behoorlijk steile maar goed geprepareerde pistes zijn te vinden.

Espace Killy is een skigebied waar je naast ontspannen skiën ook het uiterste uit je zelf kunt halen in prachtige tochten door de diepe sneeuw. Onder begeleiding van een ervaren gids zul je van Le Fornet tot de Iséran onvergetelijke ervaringen opdoen in een adembenemend winters landschap.

Door de hoge ligging van de meeste pistes is het gebied van december tot eind april behoorlijk sneeuwzeker en mocht het onverhoopt toch iets minder zijn met verse sneeuw, dan staan er honderden sneeuwkanonnen gereed om te zorgen voor perfect geprepareerde pistes.

Snowboarden in Espace Killy

Voor snowboarders en freeriders is Espace Killy al vele jaren een favoriete bestemming en zeker sinds er in 2004 op de flanken van de Col du Palet en Col des Vés een fantastisch freeridegebied is aangelegd met de naam Le SPOT . Deze ongeprepareerde zone boven Tignes wordt bereikt via de lift van de Col des Vés. Met 2 boarder-crosses, 2 halfpipes en 2 snowparks biedt Le Spot voldoende uitdagingen voor zowel de beginnende snowboarder als de profi’s.

Le SPOT staat trouwens voor Skiing Powder Of Tignes en dit gebied maakt het mogelijk om op een veilige manier off-piste te skiën. In het gebied dat bestemd is voor het freeriden in ongeprepareerde sneeuw kun je met een lift omhoog en zonder grote risico’s de schitterende ervaring van het freeriden opdoen. Hier kun je ook alles te weten komen over de risico’s van het off-piste skiën en je kunt oefenen met lawinepiepers en andere zaken die de veiligheid bevorderen. Het hele concept is er op gericht om meer informatie te verstrekken over het freeriden met als doel om plezier te maken maar vooral ook het verantwoordelijkheidsgevoel van de freerider te verhogen.

Naast het prachtige gebied van Le Spot is er een 2e snowpark in Tignes-le-Lac waardoor er totaal 36000m2 fun in snowplezier ter beschikking staat in één de mooiste snowparks van Europa. Geen wonder dus dat Espace Killy favoriet is bij skiërs van 20 tot 35.