Lombardije

7 oktober 2010

Lombardije is een regio met veel gezichten. Dit gebied in het noorden van Italië wordt aan de ene kant gekenmerkt door het laagland van de Povlakte, maar heeft aan de andere kant enkele hoge Alpentoppen. De grootste stad in Lombardije is Milaan. Andere bekende steden zijn bijvoorbeeld Bergamo en Brescia. Lombardije staat ook bekend om de vele meren, zoals het Lago Maggiore en het Gardameer.

Wintersport

Binnen de regio Lombardije, ook wel the Valtellina genoemd, vallen 4 grote gebieden; Alta Valtellina, Aprica Val Malenco en Val Chiavenna. Ook is het een gebied vol met plaatsen, die kunnen teren op internationale faam, Livingo; Bormio, Santa Caterina Valfurva, Madesimo, Chiesa Valmalenco, Aprica en Valgerola, vele namen voor eindeloze afdalingen van allemaal 400km perfect verzorgde ski-pistes. Voor de liefhebbers van het snowboarden zijn er veel speciaal ingerichte ruimtes en snowparks evenzeer voor langlaufers, met meer dan 200km. Er zijn tal van rustplaatsen en eetgelegenheden op de piste. 50 verhuur centra’s en 29 ski-scholen. Aan alles is gedacht wat dit alles maakt tot wat Valtellina biedt.

The Ski University

In Valtellina is er de mogelijkheid om het hele jaar door skiën op de prachtige hellingen van de Stelvio, die altijd al “The Ski University” genoemd wordt. Veel belangrijke wintersportkampioenen komen hier om zich voor te bereiden van mei tot november. De skiliften verdienen een aparte vermelding, als gevolg van de aanzienlijke investeringen die gedaan zijn in de laatste jaren en hebben gezorgd voor een gegarandeerd hoog niveau van kwaliteit en comfort.

Informatie

400 km, 140 skiliften 160.000 vervoerde personen per uur, 200km voor langlaufers. Rustplaatsen, bars en restaurants op de pistes, baby parken, snowparks, boardercross niet te vergeten alpine skiëpistes, sneeuwwandelen, excursies schaatsen, ijsklimmen, hondensleeën en nog veel meer.

Zomer Skie pas

De Passo dello Stelvio, alleen geldig in de zomer op de aangegeven gebieden.

Regionale skipas

De regionale skipas is een speciale seizoensgebonden ticket, alleen geldig in de regio Lombardije. Deze pas kan gekocht worden op elk skigebied in Lombardije.