Aplbach

4 oktober 2010

Het dorp

Het wintersport dorp Alpbach ligt op een 1000 meter hoogte op een zonneplateau in het Alpbachtal. Alpbach is een kindvriendelijk wintersportbestemming met als gevolg dat het lid is van de Family-Tirol dorpen. Het dorp is al verschillende keren binnen diverse categorieën in de prijzen gevallen. Zo werd het Alpbach in 1983 uitgeroepen tot het mooiste dorp van Oostenrijk. Mede door de authentieke bouwstijl en de bloemenpracht die het dorp kenmerken was deze prijs daarvoor uitgereikt. Daarnaast won het dorp in 1993 de titel van ‘het mooiste bloemendorp’ van Europa. Als klap op de vuurpijl werd het dorp in 2008-2009 uitgeroepen tot de winnaar van de categrorie ‘skigebieden klein maar fijn’ door de Duitse skieatlas (ADAC)

Naast het dorp Alpbach ligt het famillievriendelijke skigebeid Wiedersberger Horn. In dit dorp is het voor kinderen een groot feest. Zij kunnen zich helemaal uitleven binnen de skispeeltuinen of met leeftijdgenoten zich vermaken binnen de kinderopvang. Het pittoreske dorp Alpbach heeft een super vriendelijke en gastvrije bevolking, het is een uitstekende bestemming voor de hele familie om de wintersportvakantie door te brengen.

Alpbach Seencard

Op 1 juli 2009 introduceerde het Alpbachtal als allereerste vakantieregio in Tirol een elektronische ‘inclusive card’, de Alpbach Seencard, die iedere vakantieganger, jong of oud, bij aankomst automatisch ontvangt. Met deze ‘Alpbachtal Seenland Card’ kunnen alle gasten gratis en onbeperkt gebruik maken van de drie belangrijkste liften in het gebied. Maar de pas biedt ook vrij toegang tot o.m. diverse zwembaden, het openluchtmuseum ‘Tiroler Bauernhöfe’ en geeft recht op veel extra kortingen. De toerist betaalt niets extra’s voor de pas en kan zodoende tijdens de vakantie veel geld besparen. Met deze unieke service vervult Alpbachtal Seenland een absolute voortrekkersrol in Tirol.

Pistes

Het Oostenrijkse skigebied Alpbachtal biedt 20 liften en 46km aan skipistes. Daarnaast ook nog eens 8km aan skiroutes en heel veel maagdelijke diepsneeuw afdalingen. Vanaf de Hornlift 2000, het hoogste punt in het skigebied geniet u van een panoramaziht over de bergtoppen in het Alpbachtal, Rofan en Zillertal. Het skigebied Alpbachtal beschik verder over een 8-zits gondel, “Pöglbahn”, van Inneralpbach tot de Wiedersbergerhorn. Voor snowboarders zijn er twee Boarder Areas met Halfpipe en Freeriders kunnen zich uitleven op brede hellingen met maagdelijke sneeuw. Voor de langlaufers liggen er 92 km loipen en wandelaars kunnen op de 30 km geruimde wandelwegen uitstekend uit de voeten.

Voor de snowboarders die meer willen bieden zich de enorme hoeveelheid pisten in de regio aan. Het Alpbachtal & Tiroler Seenland licht centraal tussen Kufstein en Innsbruck in het hartje van Tirol te midden van de uitgestrekte skigebieden van de Kitzbüheler Alpen en het Zillertal. Deze bieden samen meer dan 1000 pistekilometers en ongeveer 400 bergbanen en skiliften. Er worden voor deze skicentra diverse skipascombinaties geboden.

Apres-Ski

Naast de talrijke sportieve activiteiten kan er in aan het eind van de dag en in de avonduren genoten worden van een omvangrijke après-ski. Bij de schermbars en in oude en gezellige hutten gaan de beentjes van de vloer. Maar er kan ook ontspannen een glaasje gedronken worden onder de tonen van Tiroler muziek.

Met de auto

Wanneer u door Duitsland rijdt bent u verplicht om winterbanden te hebben. De banden moeten corresponderen met de wegomstandigheden. Het niet gebruiken van winterbanden bij winterse omstandigheden kan leiden tot (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen en kan strafrechtelijke gevolgen hebben. Houd er rekening mee dat sneeuwkettingen verplicht zijn in de Alpenlanden en dat u in veel skistations dient te betalen voor het parkeren. Een indicatie van de tolgelden in Frankrijk kunt u krijgen bij de ANWB. In Oostenrijk en Zwitserland is een Autobahnvignet nodig dat verkrijgbaar is bij de ANWB-winkels, via www.anwb.nl (alleen voor leden) of aan de grens. Het kan voorkomen dat bepaalde bergpassen, door bijvoorbeeld hevige sneeuwval, gesloten zijn. Uw navigatiesysteem houdt hier echter geen rekening mee en kan u dus via deze gesloten bergpas leiden. Actuele informatie over de verkeerssituatie kunt u vinden op www.anwb.nl. Wanneer u met pech langs de weg staat is het dragen van een veiligheidshesje verplicht voor zowel bestuurder als medepassagiers.