Aspen

26 februari 2018

Aspen is een gegarandeerd paradijs voor wintersporters. Het gebied is van November tot April een geweldig skioord voor skiërs en boarders van verschillende niveaus. Het gebied ligt in de Rocky Mountains en bevat verschillende bergen. Aan de gevorderden onder ons is ook gedacht: alle denkbare pipes, kickers, jumps en rails zijn te vinden in het drie kilometer lange X-Park op de Buttermilk. Dit is één van de grootste snowparks van de Verenigde Staten.

Gratis skibussen Apsen

Aspen Mountain ligt direct aan het stadje Aspen. Maar wilt u naar andere pistes die iets verder liggen? Geen probleem, vanuit Aspen gaan er gratis bussen naar gebieden buiten het stadje. Of u nu kiest voor de perfecte beginnerpistes van Buttermilk of voor het hooggelegen Aspen-Snowmass.

Activiteiten in het stadje Aspen

Ook het stadje Aspen is een bezoekje waard, bijvoorbeeld als je een rustdag neemt.

Het is een sfeervol stadje met gezellig verlichte straten. Je vind hier een groot aanbod van leuke brasseries en cafés. Ook liggen hier allerlei winkels, variërend van designershops tot sportwinkels. Alles is in Victoriaanse stijl gebouwd, waardoor het net lijkt alsof je in een ver verleden beland bent.

Verder zijn er tal van mogelijkheden om te wandelen of te langlaufen. Vaak hebben hotels mappen of kaarten van de mooiste routes.

De sportieve high society

In Aspen geldt: zien en gezien worden! De kans dat je een beroemdheid tegen het lijf loopt(/skiet/snowboard) is vrij groot. Doordat Aspen zo populair is onder ‘the rich and famous’, hangen er voornamelijk hoge prijskaartjes aan hotels en restaurants.