Engelberg Titlis

18 februari 2018

Ligging

Het hooggelegen dal van Engelberg in Centraal-Zwitserland heeft een actief zomer- en winterprogramma te bieden, waarbij ook recreatie niet te kort komt. De huisberg Titlis en zijn gletsjerpark kunnen met de draaiende Rotair-gondelbaan worden bereikt. Op 3020 meter hoogte openbaart zich de bezoeker een grandioos panorama op de Centrale Alpen.

Het dorp

Het dorpsbeeld wordt bepaald door het indrukwekkende klooster en de stiftskerk. Ook tegenwoordig nog wonen en werken hier zo’n 30 monniken. De Berg der Engelen, zoals de stichters van het benedictijnenklooster de plaats in 1120 genoemd hebben, is een geliefde bestemming voor een uitstapje vanuit de nabijgelegen stad Luzern: naast de weg gaat een smalspoortrein in een uur naar Engelberg.

De Titlis is de hoogst gelegen bestemming voor een excursie naar de gletsjer en het grootste ski- en snowboardparadijs van Centraal-Zwitserland. Het Titlis-gletsjerpark en de “Ice Flyer“-stoeltjeslift op 3000 m zijn een eldorado voor wie van glijden houdt, op ski’s of op verschillende gratis ter beschikking gestelde roetsjtoestellen, voor sneeuwsportbeginnelingen en -avonturiers. Ook een freestyle-park, een gletsjergrot in het eeuwige ijs en wandelmogelijkheden heeft de Titlis te bieden.

Winter

Op de met 12 kilometer langste afdaling van de Titlis naar Engelberg wordt er 2000 hoogtemeter afgelegd. Het skigebied Jochpass loopt tot aan het Berner Oberland. Rustiger gaat het er aan toe op de zonnige zijde van Engelberg: het Brunni is voor beginnelingen, gezinnen, groepen en ook ter ontspanning bijzonder geschikt. Op twee benen bij langlaufen, Nordic Walking of winterwandelen, maar ook op lopers (arrensleeën en sleeën) kan het dal worden verkend.

Het skigebied bestaat uit twee bergen. Aan de ene kant het skigebied van Titlis, waar ook de gletsjer ligt, en aan de andere kant het Brunni gebied. Op de met 12 kilometer langste afdaling van de Titlis naar Engelberg is een hoogte verschil van 2.000 meter. Het skigebied is uitermate geschikt voor beginnelingen, gezinnen en groepen met een grote verscheidenheid aan afdalingen. Het funpark in Engelberg heeft een leuk snowboardpark. De jumps en quarterpipe zijn niet bijster groot, maar toch kan een ieder zich vermaken. Bij het dorp staat de verspringschans die elk jaar wordt gebruikt bij het Vierschansentoernooi. Het fantastische winterwandelgebied zorgt voor de liefhebbers voor een welkome rust. Hier is ook de mogelijkheid te langlaufen. Er is 40 km aan loipe en 80 km aan wandelpaden.

Informatie Engelberg

Restaurants: 50

Skihutten: 14

Discotheken: 5

Bars-cafés: 11

Hoogte: 3020 meter

Sneeuwkannonnen: 25