Flims, Laax en Falera

18 januari 2018

Flims, Laax & Falera

Alpineskiën: 220 km pisten, 4 kabinebanen, 7 gondelbanen, 7 stoeltjes- en 11 sleepliften.
Snowboarden: Twee Boarder-Parks met lift, 3 Halfpipes en Monster-Pipes.
Langlaufen: 60 km loipen
Wandelen: 60 km winterwandelwegen

Het skigebied van Flims, Laax en Falera is groot en uitermate geschikt voor een afwisselende skivakantie. Het heeft u alles te bieden wat u maar kunt wensen: eindeloze hellingen, lange afdalingen, brede pistes, verschillende boardercrosses en halfpipes. Deze bij elkaar horende plaatsen hebben hun eigen karakter behouden zelfs in het snel groeiende toerisme, men hoort hier zelfs nog een beetje Retoromaans. De snowboarders hebben hier zeker niets te klagen en dat geldt ook voor de langlaufers en winterwandelaars. De gratis skibus, kindvriendelijkheid en de vele zonuren maken deze bestemming tot een heerlijke plek voor gezinnen.

Hét paradijs voor snowboarders

De Alpenarena is vooral door de ligging van de pisten tussen 1100 en 3000 meter een zeer sneeuwzeker skigebied. Bovendien kunnen alle dalafdalingen van het skigebied kunstmatig worden besneeuwd. De Vorab Gletsjer ligt op 3000 meter hoogte en daar kan soms al vanaf halverwege oktober geskied worden.

Als er al over een paradijs voor snowboarders wordt gesproken dan gaat het ongetwijfeld over dit skigebied. De snowboarders kunnen hun tijd afwisselend doorbrengen in een van de twee funparks met een aparte lift of op een van de drie halfpipes en monsterpipes. Zelfs voor de kinderen is er een miniboardercross aanwezig.

Off-piste skiën en Snowboarden

De wintersporters die het geen uitdaging meer vinden om van de geprepareerde pistes af te dalen kunnen zich in de Alpenarena helemaal uitleven. Op de kaarten van het skigebied worden de freeride-afdalingen zelfs in het geel gemarkeerd. Begeleiding van een gids is mogelijk, net als het volgen van speciale cursussen voor freeriden.

Laax

Het dorp Laax is een populaire wintersportplaats waar veel snowboarders hun onderkomen zoeken. Om het centrum van Laax zoveel mogelijk autovrij te houden is ervoor gekozen om de vele hotels en appartementencomplexen buiten het dorp te bouwen.

Gelukkig zijn de uitgaansgelegenheden redelijk centraal gelegen en op loopafstand van de accommodaties. Een bekende bar waar ook veel snowboarders van de après-ski genieten is de Craps bar, die te vinden is op het centrale pleintje

Flims

Het moderne wintersportdorp Flims bestaat uit tweede dorpsdelen en is vooral ook bekend als kuuroord. Het ene deel van het dorp wordt aangeduid met Flims Dorf en is dicht bij de pistes gelegen. Flims Waldhaus is verder van de skiliften gelegen, maar is wel eenvoudig te bereiken met de skibus.

In het dorp Flims strijken naast de ski- en snowboardfanaten ook veel langlaufers en winterwandelaars neer. Het dorp is namelijk ook een goede uitvalsbasis voor langlaufers en winterwandelaars omdat het een perfecte aansluiting geeft op het uitgebreide wandel- en loipenetwerk. Het dorp biedt dus onderkomen aan een leuke combinatie van wintersportliefhebbers.

Apres ski

Laax is de perfecte plek voor apres-ski lol na het wintersporten. Met 13 gezellige kroegen of restaurantjes verdeeld in het skigebied is er een goede variatie aan eten en drinken. Veel van de hutten zijn gebouwd en ingericht met zelf bediening. Zelfs aan de fijnproevers is gedacht, het gebied biedt 5 bergrestaurants met bijzondere specialiteiten. Dit omvat de Tegia Larnags “met 14 Gault-Milllau punten” boven het basisstation in Laax. Het is aan te raden vooraf te resereveren, vooral in de meer nobele bergrestaurants, want in de meeste gevallen is het daar erg druk.

Laax biedt in de avond een 8-tal apres-ski barren:

  • De WaWa-Bar; een klassieke bar binnen het centurm met veel gezelligheid.
  • De Muhbarack; Een rustieke omgeving met wat rustigere muziek voor een gezellig avond kletsen en dansen
  • De Tegia Bar; ook wel genoemd “een goed humeur tot laat in de nacht” Hier is het vaak erg gezellig met jongeren tot laat in de nacht.
  • De Crap Bar is een ontmoetingsplek voor snowboarders en skiërs met een voorliefde voor hedendaagse muziek in het centrum van Laax.
  • The Igloo Music Bar is een South Seas oase in het midden van Flims. Hier moet iedereen een keer zijn geweest. unieke sfeer en cocktails in de Zuidzee-stijl voor niemand.