Saas Fee

14 maart 2018

Alpineskiën: 145 km pisten, 1 bergspoor, 4 cabineliften, 1 stoeltjeslift, 13 sleepliften,
Snowboarden:   Boarder-Park met Halfpipe, Quarterpipe, Kicker, Rails en Chillzone om bij te komen.
Wandelen: Ruim 60km geprepareerde wandelpaden
Langlaufen: 34 km loipen
Sleeën:              11 km

Wallis

Saas-Fee is een gemeente en plaats in het Zwitserse kanton Wallis. Het dorp is een bekende wintersportplaats met een skigebied aan de voet van het bergmassief Mischabel, waarvan de Dom (4545 m) de hoogste berg is. In totaal liggen er rondom de plaats 13 bergen die de 4000 meter overschrijden. Boven het dorp ligt de Feegletscher die per kabeltrein, de Metro Alpin Saas-Fee, bereikbaar is.

Saas Fee

Saas-Fee begint waar de snelweg ophoudt en is daarom autovrij. De auto’s van de bewoners staan ook in de speciaal gebouwde garages. Deze zeer sneeuwzekereparel van de Alpen” is ook zeer bijzonder door de grote gastronomische veelzijdigheid. De echte après-skiërs komen hier niet echt aan hun trekken. De keuze aan verschillende pistes lijkt hier wel oneindig en iedere skiër zal hier zeker aan zijn trekken komen. Ook naast het skiën zal men hier vele andere faciliteiten en voorzieningen tegenkomen voor een heerlijke wintersportvakantie.

Faciliteiten Saas Fee

Saas-Fee telt meer dan 2000 hotelbedden en kan rond de 5700 gasten herbergen in chalets en vakantiehuizen. Aas-Fee is vanuit Saas-Grund met een bochtige weg te bereiken of te voet via de in 1709 aangelegde “Kapellenweg” waarlangs 16 kapelletjes gebouwd zijn. De “grote kapel”, Kapelle zur Hohen Stiege genoemd, ligt aan de top van de weg. Een andere benaming is zweetkapel, aangezien het beklimmen van de weg de nodige inspanning kost.

Een andere mogelijkheid om Saas-Fee te bereiken, is de “Ezelsweg”, een restant van het pad dat vroeger met muilezels werd bewandeld. De laatste mogelijkheid om boven te raken, is de Waldweg (woudweg), die de verbinding maakt tussen Saas-Almagell en Saas-Fee. Door de milde stijging is deze route ook begaanbaar voor mindervalide mensen.

Centrum Saas Fee

Het centrum van Saas-Fee is verkeersvrij; er rijden enkel elektrische wagentjes rond. Aan het begin van het dorp is parkeergelegenheid.

Vanaf 1983 is in Saas-Fee het “Saaser Museum” gevestigd. Het is gehuisvest in de oude pastorie en is gewijd aan de geschiedenis van het Saasdal. Zo zijn er kamers ingericht met originele gebruiksvoorwerpen uit het verleden en worden er traditionele kleding en foto’s tentoongesteld.

Kortom

Kortom Saas-Fee is een prima wintersportbestemming met   een grote sneeuwzekerheid, endat komt ondermeer door de pistes die tot boven de 3000 meter gaan. Verder zijn er in Saas-Fee ruime mogelijkheden voor skiën, langlaufen, snowboarden, schaatsen, sleeën, sneeuwschoenwandelen en nog veel meer. Deze parel in de Alpen ligt temidden van de hoogste bergen in Zwitserland waardoor het in de winter een sneeuwzeker gebied is.