Snowboard jas

30 mei 2011

Jacket

Je snowboard-jas is de laatste laag die je draagt in het lagen systeem. Snowboard-jassen zijn ontworpen jassen die uitermate geschikt zijn voor de extreme weersomstandigheden waarin ze gebruikt worden.

Functie snowboard-jas

  • Je lichaamstemperatuur op peil houden, zodat je net zoveel warmte genereert als verliest. Hoe beter je jouw lichaamstemperatuur in balans kunt houden, hoe minder energie je lichaam kwijt is aan de warmteproductie.
  • Je huid droog houden zodat het makkelijker is je temperatuur op peil te houden.
  • Je lichaam beschermen tegen vocht van buitenaf (bijvoorbeeld sneeuw, regen) en lichaamsvocht (zweet) afvoeren. De kleding moet dus waterdicht zijn, maar tegelijkertijd ook ademen.
  • De vulling of voering van je kleding moet je lichaam (huid) beschermen tegen mogelijke schade die het kan oplopen door bijvoorbeeld het schuren van je uitrusting.

Functionele Eisen

Een snowboard-jas moet vanzelfsprekend een ademende werking hebben en water- en winddicht zijn. Let er ook op dat er geen water naar binnen kan lopen. Dit betekent bijvoorbeeld dat de ritsen afgedicht zijn, dat de voering geen water absorbeert, dat er overal waterdichte stoffen zijn gebruikt.