De blauwe piste

17 maart 2018

De blauwe piste is de meest voorkomende piste binnen een skiegebied. Een blauwe piste is een gemakkelijke sneeuwafdaling in een skigebied, geschikt voor beginnende en iets gevorderde snowboarders. De blauwe piste is makkelijker dan de rode piste, maar moeilijker dan de groene piste.

Waarom blauw

De kleur, blauw, die de moeilijkheidsgraad van zo’n afdaling aangeeft, is te herkennen aan bordjes in die kleur, die op overzichtelijke afstand van elkaar aan de zijkant van de piste zijn geplaatst op houten paaltjes.

Maar er kan ook nog verschil zitten binnen de pistes. In Frankrijk zijn de blauwe pistes steiler dan in Oostenrijk. Dat komt door het feit dat Frankrijk ook nog de groene piste kent, welke makkelijker is dan de blauwe piste en daardoor alleen geschikt is voor de beginnende snowboarders.

Waar

Wanneer je de blauwe piste het fijne vindt afdalen zijn Frankrijk en Oostenrijk de beste landen om voor jou te snowboarden. Deze landen hebben de grootste gebieden en de meeste variatie met als hoofdmoot de blauwe pistes. Vanuit de blauwe pistes kan je naar de rode en zwarte pistes afdalen. Vanzelf sprekend kan je met de lift weer naar boven toe. Ook de groene pistes zullen worden aangegeven middels houten bordjes aan het begin van de pistes.