De groene piste

17 februari 2018

Groene Piste

Dit is de gemakkelijkste piste. Hierin zitten enkele korte hellingen maar in het algemeen is dit een platte piste. Sommige groene pistes worden aangeduid met een groen-gele aanduiding, dat wijst erop dat de men de piste moet delen met voetgangers. De groene piste komt na de oefenweide en is makkelijker dan de blauwe piste.

De groene piste is een afdaling met een lekkere flow. Het is algemeen bekend dat snowboarders minder vaart kunnen maken dan skiers. Op een groene piste kunnen ook de snowboarders lekker boarden doordat de piste enorm breed is. Het gevaar om door snelheid en krappe bochten te botsten is daardoor erg klein. Overigens moet diegene die achter iemand snowboard of skied, uitwijken voor diegene voor hem. Dit zijn een van de piste regels, zie pisteregels.

Vaak worden groene pistes gebruikt als doorgang naar andere pistes. Groene pistes zijn meestal gelegen tussen dorpjes en langs hotels zodat snowboarders kunnen boarden tot aan de deur. Vaak zijn dit de de aorta’s van de wintersport gebieden. Vaak worden er op groene pistes plekken afgesproken wanneer je je mede snowboarders bent kwijt geraakt.