De Oefenweide

17 maart 2018

Oefenweide

De oefenweide is een kleine piste waarop beginnende snowboarders de basis technieken kunnen leren. De lengte en hoogte van de oefenweides kunnen varieren van 10 meter lang tot 25 meter lang. En van 2 meter hoog tot 1 meter hoog. Nadat u de beginselen van het snowboarden onder de knie heeft, kunt u de groene piste op en misschien snel daarna de blauwe piste.

Beginnende Snowboarders

De oefenweides worden gebruikt voor erg jonge snowboarders of beginnende snowboarders zoals hierboven al vermeld. Vaak nemen de snowboard leraren de beginnende snowboarders in de 3e of 4e les mee een eindje de piste op. Vaak is dit het moment dat de beginnende snowboarders leren de lift te gebruiken. Halverwege de lift zullen zij dan uitstappen om vervolgens een stijlere afdaling te maken. Meestal zetten de snowboard leraren een aantal pionnen voor de ruimte die ze kunnen gebruiken en assisteren de beginnende snowboarders bij de afdaling.

De oefenweide is dus niet meer dan een mini afdaling voor beginnende snowboarders en skiërs. Bijna iedere beginnende wintersporter heeft op het begin op de oefenweide geleerd. Dat is niets om voor de schamen.

Advies

Het is vaak het beste om snowboarden te leren op een kunstbaan(borstel/rolbaan). Deze manier is het moeilijkst voor de beginnende snowboarder doordat de ondergrond een alles eist van je beheerste technieken. In de sneeuw zal het echter dan snel goed gaan omdat je board door je technieken in de sneeuw gebruiken veel soepeler zullen gaan.