Indoor Snowboarding

16 september 2017

Wat is indoor snowboarden

Indoor snowboarden betekend snowboarden binnen in een hal. Deze hal kan bestaan uit een grote koelkast met kunst sneeuw, een borstel baan of een rollende kunstbaan. Alle drie de varianten hebben zo z’n voordelen.

Kunstsneeuw

Binnen een hal met kunst sneeuw is de vergelijking met een echte wintersport vakantie het dichtbij. Het is ook koud in de hal om de kunst sneeuw bevroren te houden. Ook bevinden zich er gewoon stoeltjes liften waarmee je naar de top van de berg kan komen. Het publiek binnen zo’n hal is vaak massaal. De kans dat je moet wachten voor de liften is groot.

Borstelbaan

Een borstelbaan is een grote berg met kunststof borstels. Deze borstels zijn besmeert met een soort groene zeep waardoor de snowboarders goed naar beneden kunnen glijden. Binnen deze hal hoeft het niet koud te zijn aangezien er niets kan smelten. Op de borstelbaan is de slijtage van de uitrusting enorm doordat kunststof op kunststof nu eenmaal een brandend effect kan geven. Het is daarom raadzaam je uitrusting te huren op de borstelbaan zelf.

Rollende kunstbaan

Het is tegenwoordig ook mogelijk op een rollende kunstbaan te leren snowboarden. Dit is een rollend vlak dat een kleine afdaling voorstelt. Doordat het vlak rolt komt er geen einde aan de piste en kan je blijven boarden. Voor gevorderde is dit natuurlijk geen uitdaging meer. Voor beginnende snowboarders een ideale uitkomst.