Kunstsneeuw

16 september 2017

Hoe ziet kunstsneeuw eruit

Binnen een hal met kunst sneeuw is de vergelijking met een echte wintersport vakantie het reëelst. Het is ook koud in de hal om de kunstsneeuw bevroren te houden. Ook bevinden zich er gewoon stoeltjes liften waarmee je naar de top van de berg kan komen. Een indoorhal met kunstsneeuw is vaak groter dan een outdoor snowboardbaan. Het publiek binnen zo’n hal is vaak massaal. De kans dat je moet wachten voor de liften is groot.

Aanraders

  • Bottrop

Het alpincenter in Bottrop is met een lengte van 640 meter en een breedte van 30 meter de langste skihal ter wereld. 365 dagen per jaar biedt de skihal wintersporters

de mogelijkheid om te skiën, te snowboarden en van de Après Ski te genieten. Dit allemaal voor het unieke all inclusive tarief: onbeperkt toegang tot de piste tot 23.00 uur, materiaal (ski’s / snowboard en schoenen), uitgebreid koud/warm buffet en drankjes incl. softdrinks, wijn & bier zijn in de entreeprijs al inbegrepen tot 23.00 uur. Dit allemaal vanaf €25,00. Met andere woorden; zoveel boarden als je wil tezamen met zoveel eten en drinken zoals je wil. Je kan zelf blijven overnachten, wel tegen een meerprijs overigens.

Ik ben er 1 x geweest, maar een dag om nooit te vergeten beleeft. Wanneer je tijd hebt en zin hebt even los te gaan op je snowboard; een absolute aanrader.

  • Landgraaf

Voor wanneer je lekker in Nederland wil blijven is Snowworld in Landgraaf wellicht iets voor jou. nowWorld Landgraaf beschikt als enige indoor wintersportgebied over een officiële FIS-Rennstrecke (Wallis piste). Dit betekent dat SnowWorld als enige indoor wintersportgebied officiële FIS World Cup wedstrijden mag organiseren. Op deze rode piste kunnen afdalingen tot 500 meter gemaakt worden. Dat betekend ook weer dat wanneer er geen wedstrijden zijn, de bezoekers lekker hun gang kunnen gaan op deze piste.

Ik ben er zelf 2x geweest, ik heb het opzich goed naar mijn zin gehad. Alleen de wachttijden bij de liften zijn soms erg lang. Maar uiteindelijk is het de moeite waard omdat het een goede en heerlijke afdalingen worden aangeboden. Ook is er een ‘funpark’ aanwezig voor de freestylers onder ons. Al met al een dagje waard om te bezoeken.