De benodigde techniek

Net als bij bijna elke andere sport, heeft tafeltennis een aantal technieken om beter te spelen en zo te winnen. Zo’n effect krijg je door de bal verschillende snelheden en bewegingen te geven. Maar ook het rubber van het batje zorgt ervoor dat je met verschillende effecten kan spelen. De verschillende technieken kun je apart van elkaar toepassen of combineren.

Manieren

Het verschil tussen een effect en een gewone bal, kan liggen aan de greep. De greep is de manier hoe je het bat vasthoudt. Maar ook waar de bal en het batje elkaar raken, is een effect. En natuurlijk hoeveel kracht, dus hoe snel je de bal laat gaan, is ook een effect.

Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten

Grote kans dat je tegenstander ook met technieken speelt. Daarom is het ook belangrijk om te weten hoe je het beste terug kan spelen na een effectbal. Spelen met verschillende technieken maakt het spel verrassend, en dus leuker om te spelen.

Greep, smashen, blokken

De manier waarop je het bat vasthoudt, heet “de greep”. Hoe je de bal terug kunt slaan, hangt af van de greep. Er zijn 2 verschillende grepen, deze worden vaak gebruikt als beschreven, maar er zijn ook een aantal variaties op beide grepen…. Lees Meer

Topspin, zijzpin en backspin

Er zijn veel verschillende technieken die je kan toepassen. Een daarvan is de topspin. Bij deze techniek raak je de bal op de bovenkant. Daardoor stuitert de bal omhoog. Eventueel kan je de bal dan nog een keer raken, maar vaak gaat deze vanzelf al over het net. Nadat de bal heeft gestuiterd, heeft die meer snelheid dan voordat hij de tafel raakte. Deze techniek is de meeste gebruikte aanvallende techniek…. Lees Meer