ITTF

24 januari 2018

De ITTF staat voor International Table Tennis Federation. Deze organisatie heeft kantoren in Peking, Ottawa en Lausanne. Ze doen bijna alles wat met tafeltennis te maken heeft.

  • Ze stellen de officiële wereldranglijst op. Dit is een lijst met de beste spelers van de hele wereld.
  • Elk jaar wordt de ITTF Pro Tour gehouden. Dit is een serie toernooien. Elke ronde een speler verder komt, verdient hij een kwalificatiepunt. Aan het einde spelen de spelers met de meeste punten, de ITTF Pro Tour Grand Finals. Bij de Pro Tour zijn er 4 speltypes; mannen enkel, mannen dubbel, vrouwen enkel en vrouwen dubbel.
  • Het WK tafeltennis toernooi wat elke 2 jaar wordt gehouden, waar de beste spelers over de hele wereld strijden om de titel Wereldkampioen. Mannen enkel, mannen dubbel, vrouwen enkel, vrouwen dubbel en gemengd dubbel zijn de categorieën waarin ze spelen.
  • Sinds 1993 hebben ze een ‘Hall of Fame’. Elke 2 jaar kijken ze welke spelers hiervoor in aanmerking komen. Soms zijn het geen spelers, maar mensen die veel voor tafeltennis of de bond hebben betekent. De spelers die in de Hall of Fame komen, moeten minimaal 5 Olympische of Wereldtitels op hun naam hebben staan.