Nationaal

17 februari 2018

Als je goed wordt in de sport, kun je niet alleen regionaal, maar ook nationaal gaan spelen. De NTTB organiseert wekelijks meerdere toernooien verspreid over heel Nederland. Als je bij een vereniging speelt, zul je hier vanzelf meer over horen. Soms moet je eerst regionaal een toernooi of wedstrijd hebben gewonnen, voordat je over het hele land mag gaan spelen. Maar soms zijn het open toernooien en dan kun je je er zelf voor inschrijven. Het verschilt per toernooi in welke categorieën je kunt spelen.

Het NK is een jaarlijks gehouden toernooi voor de beste spelers met Nederlands paspoort. Sinds 1935 worden de Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd door de NTTB. Er zijn verschillende categorieën, waar je in kunt spelen; mannen enkel, mannen dubbel, vrouwen enkel, vrouwen dubbel en gemengd dubbel.

Het NK van 2011 is in Rotterdam van 8 t/m 15 mei. Als je hier graag bij wil zijn, kun je vanaf september kaarten kopen. NOS Studio Sport zendt het o.a. uit, maar ook veel regionale omroepen en je kunt het ook via internet volgen.