Prijzengeld Roland Garros stijgt naar enorm bedrag.

24 mei 2018

Dat er veel geld omgaat in de tenniswereld is al langere tijd bekend. Het grote Grand-slam toernooi Roland Garros maakte eind maand bekend dat het prijzengeld rond de 40 miljoen euro zal bedragen. De verhoging van het prijzengeld werd besloten door de organisatie om de ontwikkeling van de sport te verhogen.

Flinke algemene stijging prijzengeld tennissers.

De tennissers die zich hebben geplaatst voor het toernooi kunnen zich al rijk rekenen. Het mooie aan het toernooi is dat het prijzengeld van vrouwen en mannen gelijk is. Mocht je in de eerste ronde van het prachtige toernooi stranden ontvang je al 6000 (+20%), in de tweede ronde 11.000 euro (+22,22 procent) en in de derde ronde 21.000 euro (+16,67 procent). Je ziet dat er een flinke stijging is in eerste rondes van het toernooi. In de rondes tot aan de finale is het prijzengeld over het algemeen gelijk gebleven. De kampioenen van het toernooi ontvangen een bedrag van 2.2 miljoen euro (+4,76 procent). De verliezend finalist gaat met een bedrag van 1.12 miljoen euro naar huis. (+5,66 procent).

Vijf Nederlanders op jacht naar een plek in het hoofdtoernooi.

In de week van 21 mei 2018 proberen vijf Nederlanders zich via kwalificaties te plaatsen voor Roland Garros in Parijs. Deze Nederlanders zijn: Tallon Griekspoor, Richel Hogenkamp Quirine Lemoine, Arantxa Rus en Bibiane Schoofs. Zij moeten drie rondes doorkomen om zich daadwerkelijk te plaatsen voor het Grand Slam-toernooi in Parijs. Aankomende zondag 27 mei zal het toernooi van start gaan. Robin Haase en Kiki Bertens zijn al geplaatst. Kiki Bertens heeft zelfs een beschermde status doordat ze op dit moment nummer 18 is van de wereld. De loting van het hoofdtoernooi zal 25 mei zijn. De wedstrijden van Robin Haase en Kiki Bertens zullen live te zien zijn via Foxsports. Dus bekijk gerust een wedstrijd van dit prachtige Grand Slam-toernooi.