Nederlandse Arantxa Rus plaatst zich voor kwartfinale

26 april 2018

De Women’s Tennis Association is de organisatie voor professionele tennisspeelsters. Deze organisatie is in 1973 opgericht door de Amerikaanse Billy Jean King.  Billy is een voormalig tennisspeelster en won een Career Slam en Small Slam in haar carrière. De organisatie organiseert een serie toernooien: de WTA-tour, in het mannenspel is het de ATP die de organisatie doet.

Nederlandse Arantxa Rus plaatst zich voor kwartfinale in Istanboel.

In de week van 23 april 2018 is het WTA-toernooi van Istanboel gestart.  Aan dit toernooi doet ook de Nederlandse Arantxa Rus mee. Rus speelt al een aantal jaar professioneel tennis, maar won nog nooit een WTA-enkelspel toernooi. Ditmaal heeft ze zich knap weten te plaatsen voor de kwartfinale. De 27-jarige Nederlandse rekende in drie sets af met de Montenegrijnse Danka Kovinić: 2-6, 6-2, 6-0. Het is voor het eerst sinds november dat Rus zich weer eens voor een kwartfinale weet te plaatsen. Toen bereikte ze in Taipei zelfs de eindstrijd, de Zwitser Belinda Bencic hield Rus toen van haar eerste toernooizege af. Om dit keer een gooi te kunnen doen naar de toernooizege stuit Rus eerst In de kwartfinales op Maria Sakkari. De Griekse nummer 48 van de wereld won vrij eenvoudig van de Servische Aleksandra Krunic: 6-3 6-1.

Women’s Tennis Association(WTA).

De Women’s Tennis Association is een organisatie voor professionele tennisspeelsters. Deze organisatie is in 1973 opgericht door de Amerikaanse Billy Jean King.  Billy is een voormalig tennisspeelster en won een Career Slam en Small Slam in haar carrière. De organisatie organiseert een serie toernooien: de WTA-tour, in het mannenspel is het de ATP die de organisatie doet.

De geschiedenis van het WTA.

De WTA werd begin 1973 opgericht en had als belangrijkste doel om organisator van grote toernooien te overtuigen voor meer prijzengeld. Verder wilde ze dezelfde regels handteren als tennissers die meedoen aan Grand-Slam toernooien. Het werk van de organisatie was heel belangrijk. In het bijzonder bleek dit uit protesten tegen verschillende toernooien in de Verenigde Staten waar het prijzengeld te laag was voor vrouwen. Tot op heden is de WTA de belangrijkste organisatie voor het vrouwentennis. De WTA heeft ook zijn eigen ranking. Deze ranking wordt wekelijks per speelster berekend naar aanleiding van de gespeelde wedstrijden.

Mocht je benieuwd zijn of Arantxa Rus het WTA-toernooi van Istanboel kan winnen. Op vrijdag 27 april speelt ze om 10:00 tegen de Griekse nummer 48 van de WTA-ranking Maria Sakkari.