Bijzondere recordweek Nadal.

16 mei 2018

Rafael Nadal had een bijzondere week tijdens het ATP-tennis toernooi van Madrid. Vooraf was al bekend dat Nadal een nieuw record kon pakken, mocht hij de kwarfinale van het felbegeerde toernooi halen. Dit gebeurde ook na een mooie overwinning op de nummer zestien van de wereld Argentijn Diego Schwartzman. Die versloeg hij met 6-3 en 6-4 dit was daardoor zijn 50ste overwinning op rij op gravel. Het oude record stond op naam van John McEnroe. In 1984 won hij 49 sets op hardcourt op rij. Nadal voerde dit kunstukje uit op zijn geliefde gravel ondergrond.

Thiem maakt snel einde aan extra winsten van Nadal.

De teller van Rafael Nadal stopte snel. De toptennisser verloor in twee sets in de kwartfinale van de Oostenrijker Dominic Thiem : 7-5 6-3. Door de vroege uitschakeling is Rafael Nadal ook zijn nummer 1 positie op de wereldranglijst kwijt. Dit is goed nieuws voor Roger Federer die nu weer nummer 1 van de wereld is. De Oostenrijkse nummer 7 van de wereld was ook de laatste die voor deze 50 overwinningen van Nadal had gewonnen. Dit was vorig jaar in de kwartfinale van het ATP van Rome. Hierna won hij voor de tiende keer Roland Garros, en prolongeerde zijn titels in Monte Carlos en Barcelona.

Nederlands succes in Madrid.

De Nederlandse Kiki Bertens kende een uitstekend toernooi in Madrid. De 26-jarige tennisster speelde een van de beste toernooien van haar loopbaan. Hierdoor bereikte ze de finale van het toernooi in Madrid. Deze finale werd jammer genoeg verloren van de Tsjechische Kvitova in drie sets: 6-7 (6), 6-4, 3-6. Bertens kan terugkijken op een uitstekend toernooi. Ze versloeg wereldtoppers als Caroline Wozniacki en Maria Sharapova met uitstekend spel. Door het bereiken van de finale zal Bertens flink stijgen op de wereldranglijst. Ze begon deze week als de nummer 20, maar vindt zichzelf nu terug op nummer vijftien van de wereldranglijst.