Tips aanschaf tennisschoenen

8 maart 2018

Bij het beoefenen van de sport tennis komt er meer kijken dan alleen een tennisracket en tenniskleding. Het belangrijkste zijn de tennisschoenen. Je bent natuurlijk constant in beweging. Je enkels en knieën moeten veel klappen te verwerken. Als je niet over de juiste tennisschoenen beschikt is de kans op blessures erg groot.

Waar moet ik op letten?

Het is belangrijk om blessures te voorkomen. De schoenen moeten je hier tegen beschermen. Het is verstandig om je voeten in een sportzaak op te laten meten. Dit is makkelijker voor jou en voor de verkoper. Bij tennisschoenen is het belangrijk dat de schoenen bij je voeten passen. Koop geen schoenen die er goed uitzien maar niet lekker zitten. Je krijgt hier in een later stadium spijt van. Je zal eerder blessures oplopen. Verder is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

Ondergrond speelt een rol

Het belangrijk dat je tennisschoenen aanschaft voor de ondergrond waar je op speelt. Je hebt verschillende soorten ondergrond. De meest voorkomende ondergronden zijn:

  1. Indoor tapijt
  2. Gravel
  3. Hardcourt
  4. (kunst) gras

Hier zie je de verschillende ondergronden:

Als je op gravel speelt heb je heel andere tennisschoenen nodig dan bij indoor tennisschoenen.  Zo zit het verschil in de zolen. Bij indoor tennisschoenen heb je geen profiel nodig door de stroeve baan. Bij gravel tennisschoenen heb je juist wel een beetje profiel nodig. Je speelt hier op een wat gladdere baan. Vaak wordt hier een visgraadprofiel gebruikt. Mocht je op hardcourt spelen dan heb je een zool nodig met een noppenprofiel gecombineerd met het visgraadprofiel. Zo glij je bij regenachtig weer niet uit. Als je op een grasveld speelt dan heb je tennisschoenen nodig met een zool van hard rubber met een noppen profiel.

Prijs

Je zal denken prijs zegt niks over de kwaliteit van de tennisschoenen. Prijs zegt wel degelijk iets over kwaliteit. Vaak bieden duurdere tennisschoenen een betere ondersteuning aan de voet. Dit is belangrijk als je blessures wil voorkomen. Ook is de kwaliteit van een duurdere tennisschoen beter. Ze zullen langer mee gaan. De bekendste en best verkochte is de Baricade collectie van Adidas.