Diverse soorten tennisballen

18 mei 2018

Tennisballen zijn onmisbaar bij het beoefenen van de sport. Een tennisbal opgebouwd uit twee rubberen helften. Deze helften worden tijdens het productieproces aan elkaar gelijmd. De naden worden, nadat de vilten ook in twee delen erop zijn gezet, opgevuld met vloeibare rubber. De kleur van een tennisbal is niet willekeurig gekozen.

De felgele kleur zorgt er namelijk voor dat de bal voor de spelers en de toeschouwers perfect te volgen is. De bal moet hiernaast aan nog andere eisen voldoen. Zo mag de bal niet kleiner zijn dan 6,35 en niet groter zijn dan 6,67 cm. Ook mag een bal niet lichter zijn dan 56,7 g en niet zwaarder zijn dan 58,5 g.

Verschillende soorten

Er zijn twee verschillende soorten ballen. Allereerst zijn er gasgevulde tennisballen. Deze hebben een binnendruk, maar omdat het rubber nooit helemaal 100% luchtdicht is loopt het gas een steeds een beetje uit de bal, naarmate je hem vaker gebruikt. Drukloze ballen hebben een harde kern en worden niet zacht, maar spelen minder comfortabel door de harde kern. Ten slotte heb je ook nog penta- en jumboballen. De pentaballen zijn zijn lichter en trager dan normale tennisballen. De pentabal wordt vaak gebruikt voor beginners en trainingen. Dan heb je ook nog de jumbo bal en dit zijn ballen die groter zijn dan de gangbare tennisbal.