Het tennisracket

18 maart 2018

Het tennisracket is een van de belangrijkste middelen die je nodig hebt voor het beoefenen van de sport. Elk tennisracket heeft in principe dezelfde vorm (een grip en daaraan vast een racketblad), maar een racket heeft heel veel invloed op je spel en de manier waarop je de bal kan slaan.

Gewicht, materiaal, balanspunt, bespanning en grip zijn enkele dingen die invloed hebben op je tennisspel. Bij elk speltype en soort speler past een racket dat precies de juiste combinatie van eigenschappen heeft. Ben je een echte wedstrijdspeler? Dan is een zwaar en stijf racket waarschijnlijk geschikt. Heb je behoefte aan wendbaarheid? Kies dan voor een wat lichter racket. Voor topspelers is het vaak lastig een geschikt racket te vinden en daarom testen zij een racket uitvoerig voordat ze het aanschaffen. De rackets worden ook steeds beter en sterker. Elke twee tot drie jaar komt een racketfabrikant met een nieuw model dat de nieuwste en beste technologieën bevat.

Natuurlijk komen er ook speciale edities uit. Deze zijn vaak afgeleid van grote toernooien zoals het Roland Garros racket van Babolat.