3-racket bag

23 juli 2017

Om je spullen mee te nemen naar een training of wedstrijd heb je een tas nodig. De 3-racket bag is daar een soort van. Deze tas bestaat uit een hoofdvak waar maximaal drie rackets in passen. De rackets liggen naast elkaar in het vak. Dat verklaart ook de vorm van de tas: aan de ene kant is hij hoger dan aan de andere kant. Dit heeft dus te maken met de vorm van het racket. Daarnaast heeft de tas vaak een ander vak waar andere dingen in opgeborgen kunnen worden als snaren, grips of drinkflesjes. Groot is dit vak niet, dus naast tennisrackets kan je niet heel veel andere dingen meenemen.

Naast deze vakken is er ook nog een zijvak aanwezig waar je bijvoorbeeld je sleutels of portemonnee in kan stoppen. Dit is het kleinste vak van de tas. Bovenop de tas zit een handvat, zodat je de tas als een koffer kan vasthouden. Maar een 3-racket bag heeft vaak nog een schouderriem die verstelbaar is waardoor de tassen ook makkelijk en comfortabel over de schouder te dragen zijn.

Gebruik

De 3-racket bag wordt meestal door beginnende en recreatieve spelers gebruikt. Deze spelers hebben vaak niet veel rackets en andere dingen nodig tijdens het tennissen en daarom is een tas waar drie rackets in passen genoeg. Spelers die prestatiever zijn hebben meestal een 6-racket bag of een 9-12-racket bag. Deze tassen bestaan uit wel drie of vier grote vakken. De spelers hebben meerdere rackets bij zich en hebben daarnaast ook meer ruimte nodig voor dingen als handdoeken, kleren en schoenen.

De 3-backet bag is van bijna alle verschillende tennismerken verkrijgbaar. Zo heeft Wilson een 3-racket bag in de collectie, maar ook Babolat, Prince en Dunlop hebben er een. De tassen hebben over het algemeen allemaal dezelfde vorm, maar kunnen natuurlijk wel allerlei verschillende kleuren hebben.