9-12-racket bag

23 juli 2017

De 9-12-racket bag is de grootst mogelijke tennistas. Deze tas bestaat uit drie hoofdvakken waar maximaal 9-12 rackets in passen. De rackets liggen naast elkaar in het vak. Dat verklaart ook de vorm van de tas: aan de ene kant is hij hoger dan aan de andere kant. Dit heeft dus te maken met de vorm van het racket. Daarnaast heeft de tas vaak een ander vak waar andere dingen in opgeborgen kunnen worden als snaren, grips of drinkflesjes.

Maar vaak worden een of twee van de drie racketvakken gebruikt voor alle andere dingen dan rackets. Dat komt omdat spelers vaak geen 9 rackets hebben en dus maar een van de drie vakken voor rackets hoeven te gebruiken. Er is in een 9-12-racket bag dus voldoende ruimte voor spullen als handdoeken, bidons of ballen. Naast deze vakken heeft de tas ook een zijvak, net als de 3-racket bag. Hierin kunnen accessoires gestopt worden. Een 9-12-racket bag kan gebruikt worden als rugtas, dat komt door de twee schouderriemen die eraan vast zitten.

Gebruik

De 9-12-racket bag wordt, net als de 6-racket bag, meestal door prestatieve spelers gebruikt. Deze spelers hebben naast rackets meer andere dingen nodig voor tijdens en na het tennissen. Zo hebben ze vaak handdoeken, kleren, schoenen en nog meer andere spullen bij zich. Spelers die wat minder prestatief zijn gebruiken meestal een 3-racket bag, omdat ze minder spullen en rackets nodig hebben. Een 9-12-racket bag wordt dus vooral op de hogere niveaus steeds vaker gezien. Ook hebben alle internationale spelers vak zo’n tas.

De 9-12-backet bag is van bijna alle verschillende tennismerken verkrijgbaar. Zo heeft Wilson een 9-12-racket bag in de collectie, maar ook Babolat, Head en Dunlop hebben er een. De tassen hebben over het algemeen allemaal dezelfde vorm, maar kunnen natuurlijk wel allerlei verschillende kleuren en opdrukken hebben.