De Volvo Ocean Race

30 mei 2018

De Volvo Ocean Race is een wedstrijd die eens in de 3 jaar wordt gehouden.  Dit jaar zelfs al voor de 13de keer.  De eerste editie werd in 1972 gehouden in Portsmouth. De wedstrijd van nu duurt 8 tot 9 maanden. En is naast de Olympische spelen en de America cup het grootste zeil evenement van de wereld.

Dit jaar is de 13de editie van het evenement!

Op 22 oktober 2017 is de 13de editie van start gegaan. De start was in Spanje in de plaats Alicante. Het is een erg groot evenement en dit wordt uitgebreid gevierd in de stad. De festiviteiten starten namelijk al op 11 oktober.  De race gaat ditmaal langs 12 verschillende steden in 11 verschillende landen: Alicante in Spanje, Lissabon in Portugal, Kaapstad in Zuid-Afrika, Melbourne in Australië, Hongkong en Guangzhou in China, Auckland in Nieuw-Zeeland, Itajaí in Brazilië, Newport in de VS, Cardiff in Wales, en tot slot Den Haag in Nederland. Er zijn in totaal 63 deelnemers voor de wedstrijd. Mocht je het leuk vinden om te kijken elke stad heeft zijn eigen festiviteiten en dit is gratis te bezoeken. Fox Internationaal en NOS doen daarnaast elke zondag een verslag, tevens kan je de boten live volgen via de Volvo Ocean Race app. Je hoeft dus niks van de wedstrijd te missen.

Wat je nog moet weten over de Volvo Ocean Race.

Doordat het een erg groot evenement is zijn er natuurlijk ook al verschillende dingen gebeurd tijdens het evenement. De naam Volvo Ocean Race is er pas sinds 2005. Daarvoor had het vanaf 1972 de naam van een Engelse brouwerij genaamd Whitbread. Het is een erg intense wedstrijd en wordt tot op de dag van vandaag gezien als de heftigste zeilwedstrijd van de wereld. Het is zelfs zo gevaarlijk gebleken dat er tijdens de wedstrijd mensen zijn overleden. Mocht je het leuk vinden om het evenement van dichtbij mee te maken. Van 23 juni tot 1 juli komen de boten aan op het strand van Scheveningen. De toegang is gratis en er zijn verschillende festiviteiten.