Online zeilen

18 januari 2018

Online zeilen als in informatie over boten, tips, vaargebieden, vakanties enzovoort is er best wel veel, maar vaak erg gefragmenteerd en niet altijd even gemakkelijk te vinden online. Zeilen is een hobby/sport die door veel mensen in wisselend fanatisme beoefend wordt, maar er is enorm veel belangstelling voor. Kijk maar in de zomer, dan staan er hele hordes mensen te kijken bij havens, rivieren, sluizen en andere watersportplekken omdat het ook een leuke kijkaangelegenheid is.

Online zeilen

Online zeilen is op meerdere manieren te interpreteren:

  • Internet op de boot
  • Informatie op internet over zeilen
  • Oefenen van zeilen, navigatie of wedstrijdtactiek middels een internet simulatie

Internet op de boot is tegenwoordig behoorlijk gewoon, of het nu via internet op de I-phone of andere PDA is of dat het een umts kaart in de laptop is. Met name wordt het veel gebruikt voor weersvoorspellingen, maar zeker waar het de laptop betreft wordt zeilen online nog wel eens versterkt door navigatiesoftware zoals bijvoorbeeld WinGPS of iets dergelijks. Dit zijn erg nuttige programmas die het leven een stuk makkelijker maken omdat je de huidige positie kunt combineren met digitale waterkaarten die als je ze bijhoudt altijd up to date zijn. Je kaarten waaien in ieder geval niet weg, en met de netbooks (minilaptops) van tegenwoordig is het geen gesjouw meer om een computer tijdens het zeilen online te hebben in de kuip. Meestal staat hij echter in de kajuit.

Overigens zijn er ook ingebouwde alternatieven voor de internet verbonden computer die ook wat beter bruikbaar zijn tijdens het varen, echter zijn die wel een stuk duurder en minder flexibel dan de laptop online. Zeilen met een kaartplotter die een radar overlay heeft is ook erg prettig, en je hoeft geen zorgen te maken over een kwetsbare laptop. Echter het is lastig emailen vanaf een kaartplotter, en diefstal ligt wellicht om de hoek.

Informatie op internet over zeilen

Dat is een snel te dekken onderwerp. U bent nu op een informatieve site over zeilen, online om recente, relevante en interessante informatie voor en door zeilers te verzamelen en op n plek beschikbaar te maken. Dat in combinatie met andere sites met informatie over andere onderwerpen zorgt voor een portaal waar je veel informatie over verschillende informatie zoals zeilen online kunt vinden.