Opvouwbare bolderwagen op de zeilboot

8 maart 2018

Bolderkar of bolderwagen voor op de steiger?

Een bolderkar is een uitkomst, met name voor grotere (maar ook kleinere) gezinnen of mensen met een boot. De bolderkar, ook wel bolderwagen genoemd is door de jaren heel behoorlijk verbeterd als je kijkt naar het gebruiksgemak en ook de materialen. Waar vroeger de Bolderkar uitsluitend met staal en hout te verkrijgen was zoals nu nog steeds bij het merk Berg bolderwagens zo is, heb je inmiddels hele andere varianten van de bolderkar zoals de inklapbare bolderkar, de opvouwbare bolderkar en andere afwijkingen van de trend.

Nu is het zo dat er natuurlijk ook een meerprijs op zit als je kijkt naar dit type bolderwagen. Er is beter over nagedacht qua engineering, er worden duurdere materialen gebruikt en er zal vast meer tijd in gaan zitten om hem in elkaar te zetten. Maar gaat besparen ook niet over hoe duurzaam de materialen zijn?

Maar dan heb je wel wat! Kijk bijvoorbeeld eens naar het merk Ulfbo, dat een hele licht en klein te vouwen bolderwagen heeft gemaakt. In een handomdraai kun je  de wagen uit- en weer inklappen en zo kun je hem makkelijk meenemen achter in de auto of op de boot. Er zijn heel wat zeiljachten waar dit type bolderwagen makkelijk in de bakskist past!

Maar ook een Macwagon bolderkar is een mooi alternatief als je iets minder geld ervoor uit wilt geven, al moet je je wel realiseren dat je dan niet de Duitse handmatige kwaliteit hebt qua materialen en soliditeit. Maar het voldoet ongetwijfeld ook prima, en past nog makkelijker aan boord! Ook makkelijk voor boodschappen in een vreemde haven.

Dan heb je nog de verschillende merken bolderkarren. Denk aan de bekende Berg Bolderwagen, zo’n beetje de nestor der bolderwagens omdat hij al sinds jaar en dag bestaat en samen met de Berg skelter een bekende aanwezigheid is in het Nederlandse straatbeeld. Ook heb je de Mammoet bolderkar, de Mammoet bolderwagen die ongeveer in dezelfde range valt qua soliditeit en uitstraling. Maar je hebt ook meer design achtige bolderwagens zoals de Oilily, de “Puk-Art” en de “design by Masja bolderkar”.

Zo kun je met een gerust hart richting vaarseizoen of naar het strand voor een mooi dagje uit met de kinderen of honden. Al je spullen lekker achterin de bolderkar en je hoeft niets meer te sjouwen. Denk ook nog wel aan een slotje om te voorkomen dat een ander er met je apparaat vandoor gaat…