Zeilen in de caribbean

26 januari 2018

Het Caribisch gebied, avontuurlijk en onvergetelijk. Veel mensen komen naar het Caribisch gebied voor het avontuur. Qua watersport is het erg sensationeel. Dat komt door de combinatie van passaatwinden en koraalriffen.

De Caribbean bestaat uit de Caribische zee, zijn eilanden aan de omliggende kusten. Het ligt in:

  • Het zuid-oosten van ‘the Gulf of Mexico’
  • Het noorden van Amerika
  • Het oosten van midden Amerika
  • Het noorden van Zuid Amerika

Er kunnen golven ontstaan van wel 15 meter hoog. Passaatwinden zijn winden die van gebieden met een subtropisch klimaat naar gebieden met een equatoriaal klimaat blazen. Hierdoor blijft het bijna onophoudelijk waaien.

Om te duiken is het zeer geschikt. Onder water is het één uitgestrekt gebied vol met exotische wezens, adembenemende uitzichten en heel veel verschillende kleuren.

De Caribbean heeft niet alleen uitgestrekte stranden, maar ook vulkanisch gebergten, met bloemen begroeide heuvels, bossen en oerwouden. Ook kun je vele prachtige vogels ontdekken.

Doordat de eilandjes niet ver van elkaar af liggen (tot maximaal iets van 60 mijl) kun je makkelijk zeilen en in een zeildag het volgende eiland bereiken. Zo kun je iedere dag een nieuw eiland bekijken. Er zijn veel zeilboten te huur om zelf mee te zeilen, maar ook veel meezeil-reizen worden aangeboden. Je kunt er ook zeilles nemen. Dus van de vele vaargebieden die er zijn is deze zeker een aanrader.