Zeeland, daar waar iedere zeiler belandt

24 december 2017

Zeeland heeft veel water. Daarom is het geschikt als vaargebied. Zoals in elk vaargebied kun je hier aan dagje uit. Bijvoorbeeld voor een verjaardag, familiedag, vrijgezellenfeest of gewoon zelf een dagje weg. Er zijn mooie havenplaatsen die je kunt bezoeken en om te relaxen kun je ook even voor anker gaan.

Het is ook heel goed voor je teambuilding. Als je met je team een dagje met een sportieve zeiljacht gaat varen kan dat voor veel leuke moment zorgen. Je leert goed samenwerken omdat het voor de meeste een hele nieuwe ervaring is. Daarom wordt het ook vaak gebruikt voor bedrijfsuitjes.

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa. Het heeft een lengte van 25 kilometer. Dit gebied is heel geschikt voor gezinnen en beginnende watersporters. Doordat het geen zee is heeft het geen getijde. Ook heeft het veel mogelijkheden om aan te leggen aan kunstmatig aangelegde eilandjes. Op die eilandjes kun je fjordenpaarden en Heckrunderen vinden. Ook kun je mooie natuurgebieden bezoeken. Aan de noordelijk kant van het Greveligenmeer liggen namelijk de Slikken van Flakkee. In nabijgelegen dorpjes (bijvoorbeeld Brouwershaven, den Osse en Herkingen) kun je overnachten.

In de Oosterschelde heb je wel getijdewerking. Daardoor is het meer geschikt voor ervaren watersporters. Je kunt overnachten aan de westkant waar je ook de stormvloedkering aantreft.Het Veerse Meer is 22 kilometer lang dat ontstaan is door de bouw van de Deltadammen. Er zijn een paar eilandjes gecreerd op dit meer waar je leuk kunt overnachten. Je kunt via een kanaal naar Middelburg en Vlissingen zeilen.

Er worden veel routes beschreven om zoveel mogelijk te zien. Een voorbeeld:

  • Marina Port Zlande Bruinisse (4 uur)
  • Bruinisse Goes (5 uur)
  • Goes Zierikzee (4 uur)
  • Zierikzee Veere (6 uur)
  • Veere Kats (7 uur)

Je kunt er dan voor kiezen om weer terug naar het begin te gaan en daar op een leuk eilandje te overnachten. Op veel sites kun je leuke routes vinden!