Zeilen in Denemarken

2 februari 2018

Denemarken is een land en Koninkrijk in Scandinavië, in het noorden van Europa. Denemarken is met een brug verbonden met Zweden. De hoofdstad is Kopenhagen. Denemarken heeft een zeeklimaat. Gemiddeld valt er 600 mm per jaar aan neerslag. Afhankelijk van de windrichting kan het ‘s winters heel koud worden tot wel -31 C. Om diezelfde reden kan het ook heel warm worden in de zomer, meer dan 35 C.

Doordat de kusten erg gevarieerd zijn is het geschikt om te duiken. Er worden in Denemarken hoge eisen gesteld aan de veiligheid dus kun je hier veilig leren duiken. Naast de vele meren en kanalen zijn er ook bevaarbare rivieren in Denemarken waar je goed kunt kanon. Overal in Denemarken zijn mooie gebieden waar je lekker kunt wandelen.

Als je een vogelliefhebber bent moet je ‘s avonds naar de ‘zwarte’ zonsondergang komen kijken. Binnen een half uur voor zonsondergang verzamelen zich namelijk meer dan n miljoen spreeuwen uit alle hoeken van de wereld bij het wad. Zeehonden en bruinvissen kun je zien in de Deense wateren.

Voor het nachtleven moet je in Kopenhagen zijn. De Denen houden van muziek en daarom worden er veel grote openluchtfestivals georganiseerd. Maar ook zijn er veel kleine intieme muziekcafees waar live-muziek wordt gespeeld. Het nachtleven in Kopenhagen komt pas laat op gang in de discotheken. Ze beginnen meestal in de kleine bars en cafees in de stad. Rond middernacht gaan ze naar de discotheken en clubs.

Om te leren surfen is Denemarken een uitstekende plek. Bijvoorbeeld op het Agger Strand. Dat is een mooi zandstrand met maar een paar stenen. De zee is niet super wild maar er staat wel genoeg wind. Om te vissen is het in Denemarken geweldig. Er zijn 8 verschillende zeen, ruim 200 riviertjes en beekjes en meer dan 500 meren. Als je wilt zeilen in Denemarken zijn er genoeg mogelijkheden om boten te huren.