Zeilen in Scandinavie

26 december 2017

Scandinavië, het noorden vol mooie natuur. Scandinavië is het gebied in het noorden van Europa. Zweden is deel van Scandinavië. Aan de westkust ligt Göteborg. Dat is een grote havenstad. Er liggen daar heel veel boten. Ietsje buiten Göteborg vind je heel veel mooie eilandjes aan de kust.

Ten noorden van Göteborg ligt Bohuslän, dat is het meest bekende gebied aan de westkust van Zweden. Het is nog groter en mooier dan Göteborg. Noorwegen hoort er ook bij. Dit land is vooral bekend om de mooie wandelingen die je daar kunt maken. Denemarken is het modernste land van Scandinavië, maar je kunt langs de kustlijn veel natuur zien. Het laatste land dat deel uitmaakt van Scandinavië is Finland. Het land wordt ook wel ‘het land van de duizend meren’ genoemd. Er zijn vele reisorganisaties die cruises in en rondom Scandinavië aanbieden. Zoals:

  • Cruise langs de kustlijn
  • Cruise langs het noorden van Noorwegen
  • 1 of 2 dagen durende excursie langs Fjordland
  • Toer langs de fjorden
  • Toer door de kanalen

De meeste cruises gaan langs de fjorden in Noorwegen. Fjorden ontstaan in een bergachtige kust. Door gletsjers die schuiven wordt de berg geschuurd. Daardoor ontstaan steile wanden en een inham, genaamd fjord. Niet alleen boven het water kun je de fjord zien. Vaak zetten de steile hellingen en de diepe insnijdingen zich ook onder water voort.