Watersportbedrijf HISWA

2 december 2017

Hiswa te water (ook wel “natte Hiswa” genoemd) is een bootshow die is uitgegroeid tot Europa’s meest complete in-water bootshow. Er zijn vele plezierboten te zien, van grote en luxueuze jachten en zeilboten tot eenpersoons kano’s en rubberbootjes.

In het water liggen de boten van 7 tot 30 meter. Zo kun je een indruk krijgen van al het moois dat verschillende Nederlandse en internationale watersportindustrin te bieden hebben.Er liggen veel vooraanstaande bedrijven uit de Nederlandse watersport branche varierend van Van de Bosch Yachting met Bavaria tot aan Beluga Yachting met zijn 32 voets zeiler en 35 voets New Classic.

Maar ook kun je goed verschillende types en merken boten vergelijken en bekijken. Ieder jaar vindt deze bootshow plaats in de eerste week van september. Dit jaar is/washet van 31 augustus t/m 5 september.

HISWA is een brancheorganisatie voor watersportbedrijven. Op 16 april 1932 werd de ‘Nederlandsche Vereeniging voor Handel en Industrie op het Gebied van Scheepsbouw en Watersport’ opgericht. In 1933 werd de eerste HISWA tentoonstelling georganiseerd.

Nieuwe activiteiten

Er zijn nieuwe activiteiten bijgekomen:

  • Bezichtiging van het duurzame zeiljacht Ecolution van Wubbo Ockels
  • Overzicht van trailerbare boten kleiner dan 7 meter
  • Het Zeilen Theater
  • Delta Lloyd Sail Experience
  • Bezichtiging van de Wylde Swan
  • Culiboot en Champagnebar

Je kunt ook een makelaar van HISWA inhuren of naar een HISWA-zeilschool gaan. Ook regelt HISWA aankoopkeuringen voor gebruikte jachten. Zo vertellen ze de conditie en de staat van onderhoud.

Laatst is HISWA nog “negatief” in de ijmuidecourant verschenen. De HISWA had drie bouwhekken met zwart plastic pal voor het pand van V-yachting gezet. Die hekken ontnamen de bezoekers het zicht op de grote motorboot die V-Yachting tentoonstelt.