Zeilraces

26 januari 2018

Veel zeilers doen mee aan zeilraces. Je hebt ze op verschillende schalen. Zo moet je bij sommige wedstrijden gewoon een rondje rond de boeien doen op een meertje. Bij andere races moet je heel de wereld rond!

De Volvo Ocean Race wordt iedere 3 jaar gehouden. Dat is een 8 maanden lang durende wedstrijd waarbij je heel de wereld rond vaart. Er worden zeilraces gehouden voor beginnende zeilers en gevorderde. Het verschil zit vooral in de grootte van de race en het soort water waar ze op moeten varen. Want je kunt natuurlijk niet in één keer de wereld rond. Je moet eerst veel oefenen.

Je kunt niet zomaar een race organiseren. Dat kost geld. Voor een race op kleine schaal kun je inschrijfgeld vragen. Voor grotere races heb je sponsorgeld nodig omdat je het anders niet geregeld krijgt.

De America’s Cup is ook een zeilwedstrijd. Het werd voor het eerst gezeild in 1851 en wordt beschouwd als het oudste internationale sportevenement. De race is niet vernoemd naar de Vereningde Staten, maar naar de winnaar van de eerste Race. Hij won met zijn jacht ‘America’.