Lage watertemperatuur? Een wetsuit biedt uitkomst!

12 januari 2015

Koud op de boot? Een wetsuit kan uitkomst bieden!

Zeilen in Nederland kan een koude aangelegenheid zijn. Wie opzoek is naar geschikte kleding voor op de zeilboot, kan aan een wetsuit denken. Een wetsuit is een pak van synthetisch rubber (neopreen) en heeft als functie om de temperatuur van het lichaam op peil te houden. De naam is afgeleid van de functie. Bij een wetsuit met de juiste pasvorm nestelt een kleine hoeveelheid water zich tussen de huid en het materiaal. De huid warmt dit laagje water op, waardoor er een isolerende laag ontstaat. Door deze laag kan de temperatuur van het lichaam voor een heel lange tijd op peil blijven.

Soorten wetsuits

Wetsuits zijn verkrijgbaar in vele soorten. Er is verschil in het soort pak (met lange mouwen of pijpen of juist korte), de diktes (hoe dikker, hoe warmer) en het geslacht. Bij een wetsuit is het van levensbelang dat de pasvorm goed is. Bij een te groot wetsuit komt er te veel water in het pak terecht. Dit kan al snel leiden tot onderkoeling. Een te strak pak belemmert de bewegingsvrijheid en dat is ook niet prettig. De voordelen van een wetsuit voor op de zeilboot zijn legio. Allereerst de veelzijdigheid. Een wetsuit is geschikt voor veel weerstypen. Daarnaast is er de prijs. Een variant met korte mouwen en pijpen (de zogenaamde shorty) is al verkrijgbaar voor +- 40 euro. En tot slot de beweeglijkheid. Een variant met een goede pasvorm voelt aan als een tweede huid.

Online een wetsuit kopen verstandig?

Online een wetsuit kopen wint steeds meer aan populariteit. Wie nog geen ervaring op dit gebied heeft, doet er verstandig aan om deze website over het kopen van een wetsuit te bezoeken. Op deze website vind je handige informatie over wetsuits en kun je het aanbod van aantrekkelijk geprijsde surfpakken voor zowel mannen, vrouwen als kinderen vinden. Het online aanschaffen van een nieuw wetsuit is zonder enig risico. Vaak hoef je geen verzendkosten te betalen. Past het pak niet of ben je er niet tevreden over? Dan mag je de bestelling binnen 14 dagen weer terugsturen.