Kopen en verkopen van je zeiljacht

26 mei 2011

Het kopen en verkopen hoort er ook bij. Bij het kopen van een zeiljacht hoort natuurlijk altijd het verkopen ervan. Bij het kopen is de timing het belangrijkste. Op het moment dat er heel veel boten te koop aangeboden zijn, zal de prijs dalen.

Als je een boot hebt gevonden die je graag wilt, hap niet meteen toe. Hoe langer een boot te koop staat, hoe vervelender het voor de verkoper is. De verkoper zal na een tijdje sneller instemmen met een lagere prijs. Maar reageer niet te laat! Dan is de kans groot dat de boot al weg is.

Het verkopen is het moeilijkste gedeelte. je moet allereerst een vraagprijs vaststellen. Je kunt kijken naar soortgelijke boten en dan bepalen of jouw boten in betere conditie dan de andere is of niet. Stel ook alvast een bodemprijs vast voordat je hem te koop aanbiedt. Verder is het belangrijk een goede omschrijving erbij te zetten. Zet vooral de dingen erbij die jouw boot wel heeft wat de andere boten waarschijnlijk niet zullen hebben. Een goeie foto erbij is ook belangrijk. Als je een afspraak hebt gemaakt met de koper om te komen kijken is het handig het telefoonnummer te hebben. Mochten ze toch afzien, dan weet je dat en sta je niet voor niets te wachten. Verder is het hopen op een goedbetalende koper.