Turkije, ideale vakantiebestemming

25 januari 2018

In Turkije zijn veel mooie zeilgebieden. Zoals de Golf van Fethiye. Hier tref je veel planten en dierenleven aan zoals pijnboombossen en olijfbomen. Door het klimaat is het hier altijd lekker warm met veel zon. Maar er staat ook iedere dag een heerlijk briesje dus het is hier heel geschikt om te zeilen. Door het warme klimaat is de temperatuur van het zeewater ideaal om in te zwemmen of te duiken. Dit is een zuid-mediterraans gebied dus je hebt geen last van stroming en eb en vloed. Ook zijn er geen hoge golven. Je kunt hier dus heerlijke zeilvakanties houden. Als je klaar bent met zeilen kun je gezellig op een terrasje gaan zitten. Er zijn heel veel gezellige kleine dorpjes in Turkije met terrassen, restaurants en winkeltjes. Er zijn ook leuke markten, waar je traditionele spullen voor weinig geld kunt kopen.

Zin in vis en geen zin of tijd om het zelf te bereiden? Koop je eigen vis op de vismarkt en laat het voor nog geen 3 euro bereiden in een Turks restaurant. Je krijgt er nog salades en Turks brood bij ook. Verder is er ‘s avonds altijd wel wat te doen. Het uitgaansleven in Turkije is bruisend. De meeste kustplaatsen hebben een straat vol gezellige cafe’s. Ben je niet zo’n uitgaanstype? Er zijn ook baaitjes te vinden waar geen mens kan komen. Je kunt hier bijvoorbeeld rustig vissen.

De meeste mensen die wel zeilervaring hebben maar een gebied niet kennen vinden het fijn om met een flottielje mee te zeilen. Flottielje zeilen heet dat. Ook voor de gezelligheid gaan mensen flottielje zeilen. Naast zeilen kun je ook met de flottielje bemanning een wandeling door de bergen maken naar bijvoorbeeld een mooie waterval. Meestal is de Turkse stad Fethiye een stop in het flottielje programma. Het is daar minder toeristisch dan in Bodrum en Marmaris en er zijn veel goede restaurants en levendige bars.