Heerlijk ontspannen met een zeilvakantie

25 januari 2018

Zeilvakantie, weg van het drukke vasteland. Zeilvakanties zijn er in vele smaken en varianten. Of het nu gaat om een cursus zeezeilen of leren varen in Friesland voor kinderen in de zomer, in Nederland is veel leuks mogelijk. Buiten Nederland kun je ook alle kanten uit. Je hebt exotische lokaties, en de wat minder exotische zoals België of Frankrijk.

Veel bezochte lokaties voor zeilvakanties zijn Griekenland en Turkijke en in iets mindere mate Kroatië. Daar bevinden zich diverse grote thuisbases van bootverhuurders en flottieljevloten die vaak nauw met elkaar samenwerken.

In de Carieb, of ook wel Caribbean of Caraibische eilanden genoemd, zijn ook veel mogelijkheden om te varen in een geweldige atmosfeer. Natuurlijk kost het meer door de hogere vliegkosten en duurdere boten, en je moet rekening houden met langere zeildagen door de afstanden tussen de eilanden onderling. Er zijn onvergetelijke zeilvakanties mogelijk, en dit kan als stel, met een groep vrienden of als gezin. Voor ieder wat wils als je maar een beetje fatsoenlijk kunt varen en rekening houdt met de omstandigheden. Er worden heel veel vakantiehuisjes gebouwd aan het water. Dan kun je met je boot voor de deur liggen en makkelijk even een eindje gaan zeilen. En voor de niet zeil-liefhebbers kun je zwemmen in de haven. Veel jongeren gaan trekken met hun zeilboot. Dan zeil je van dorp naar dorp en slaapt of in de boot of in een tentje die je opzet.