Maarten van der Weijden zwemt de Elfstedentocht voor het goede doel.

15 juni 2018

Elke sporter houdt van een uitdaging om het beste uit zichzelf te halen. Dat Maarten van der Weijden van een uitdaging houdt hebben we 10 jaar geleden gezien tijdens de Olympische Spelen in Beijing.  Hier won van der Weijden een gouden medialle. Het bijzondere aan deze prestatie is dat hij een aantal jaar hiervoor leed aan leukemie. Een nieuwe uitdaging voor hem is om de Elfstedentocht zwemmend af te leggen. Maarten zou het geweldig vinden als jij helpt! Dat kun je doen door te doneren, een stuk met hem mee te zwemmen of als vrijwilliger mee te helpen aan dit event.

Voorbereiding 11stedenzwemtocht.

De Elfstedentocht zwemmend afleggen kan niet zonder een goede voorbereiding. Om goed voorbereid aan de 11stedenzwemtocht te kunnen beginnen gaat Maarten een trainingstocht zwemmen. Hij zwemt deze tocht van Amsterdam naar Friesland. Bij de trainingstocht worden een aantal materialen getest, zoals een lichtbril die hem wakker moet houden. Verder zijn er thermopillen getest die zijn temperatuur meten, en een speciaal ontworpen zwempak.

Help jij ook mee?

De actie van Maarten steunen kan natuurlijk door geld in te zamelen. Het kan ook op een specialere manier. Je kan namelijk mee zwemmen met Maarten van der Weijden tijdens zijn 11 stedentocht. Dit klinkt natuurlijk erg leuk want wat is er nou mooier dan met een hele groep zwemmen voor het goede doel. Dit geeft Maarten natuurlijk ook extra steun om door te kunnen zwemmen. Jezelf inschrijven kan hier. Er is echter een voorwaarde aan het meedoen. Je moet ervoor zorgen dat je jezelf laat sponsoren voor natuurlijk zoveel mogelijk geld. Na inschrijving krijg je bijvoorbeeld een eigen actiepagina. Jouw motivatie kan hierdoor anderen overtuigen om jou te sponsoren. Dus wil jij meedoen aan dit speciale evenement voor het goede doel?! Schrijf je dan zo snel mogelijk in. Inschrijven kan al voor slechts 11 euro.