Seniorenzwemmen

26 januari 2018

Zwemmen is een activiteit voor alle leeftijden, ook senioren vinden het vaak leuk om te zwemmen. Speciaal voor hen hebben veel zwembaden seniorenzwemmen ingesteld.

Er zijn twee vormen van seniorenzwemmen

1) Seniorenzwemmen in de vorm van zwemgymnastiek

Hierbij is er een zweminstructeur die aan de senioren bewegingen voordoet, die de senioren in het water moeten nadoen. Deze vorm kan het best worden gezien als een soort van gymnastiek, maar dan in het water.

Lichamelijke oefeningen zijn voor senioren makkelijker uit te voeren in het water, omdat het water het lichaam ondersteunt. Op deze manier is het minder zwaar voor oudere mensen om lichamelijke oefeningen uit te voeren.

2) Seniorenzwemmen in de vorm van baantjes trekken

Dit is een vrije vorm van seniorenzwemmen. Een (deel van het) zwembad wordt voor een bepaalde tijd gereserveerd voor senioren die dan samen met leeftijdgenoten baantjes kunnen trekken om hun conditie op peil te houden.

Seniorenzwemmen is een populaire manier voor oudere mensen om aan sport te doen zonder dat het lichaam snel overbelast raakt. Door het water wordt het lichaam ondersteunt en houden ouderen hun spieren en gewrichten soepel.