Reddingszwemmen

26 december 2017

Veel zwembaden en zwemorganisaties bieden zwemcursussen aan in het reddingszwemmen. Bij deze lessen ligt de focus op de redding van een drenkeling. Je hebt twee verschillende soorten van het diploma´s halen in reddingszwemmen.

Beginnend reddingszwemmen

De bedoeling van het leren voor deze diploma’s of certificaten is om kennis te maken met reddingszwemmen.

Vaak worden deze lessen in het zwembad gegeven aan mensen die graag zwemmen en al veel (of zelfs alle) zwemdiploma’s hebben gehaald. Door deze cursussen leer je hoe je met drenkelingen om moet gaan en hoe je ze moet redden.

Als je deze introductie in het reddingszwemmen succesvol hebt afgerond kan je het diploma reddingszwemmen 1 halen. Daarna bieden sommige zwembaden nog de mogelijkheid om diploma 2 in reddingszwemmen te halen.

Professioneel of gevorderd reddingszwemmen

Onder deze categorie vallen diploma’s en certificaten die je nodig hebt om reddingszwemmen uit te voeren bij een officiële en professionele organisatie, bijvoorbeeld de kustwacht.

Het is verstandig om eerst in het zwembad al kennis te hebben gemaakt met reddend zwemmen door middel van de diploma’s reddingszwemmen 1 en 2 maar dit is niet verplicht.